Konya'da dernek adı altında kilise açmışlar!

Konya'da dernek adı altında kilise açmışlar!

Türkiye’nin birçok şehrinde ve Konya’da misyonerlik faaliyetlerinde ciddi bir artış yaşanıyor. Konya’da dernek adı altında kilise kuran misyonerlerin hedefinde ise gençler var

Türkiye’de ve Konya’da misyonerlik faaliyetleri her geçen gün artarak devam ediyor. Misyonerlik faaliyetleri sadece sosyal medya üzerinden değil dernek altında kurulan kiliseler vasıtasıyla da yürütülüyor. Türkiye’nin birçok şehrinde Yehova Şahitleri Örgütü’nün yanı sıra Proteston kiliseleri de misyonerlik faaliyetlerini yürütüyor. Maddi ve manevi anlamda sıkıntılar yaşayan gençlere ulaşmayı hedefleyen misyonerler, çalışmalarının büyük bir kısmını legal bir şekilde gerçekleştiriyor. Misyonerler zaman zaman şehir merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde ya da Mevlâna civarında vatandaşlara Hıristiyanlıkla ilgili broşürler dağıtarak, faaliyetlerine devam ediyor.

4-2.jpg

DERNEK ADI ALTINDA KİLİSE AÇTILAR!

Konya’da da Yehova Şahitleri ve Proteston kilisesine bağlı dernekler misyonerlik çalışmalarını sürdürüyor. Ankara merkezli kurulan Kurtuluş Kiliseleri Derneği'nin Konya il temsilciliğinde haftanın iki günü ibadet yapılıyor.
Üyeleri tarafından derneğe “Kilise” deniliyor. Derneğin Konya Valiliğinden izinli olduğu da öğrenildi. Türkiye'de Kurtuluş Kiliseleri Derneği adı altında bir araya gelen bir grup, Konya'da da çalışmalarını sürdürüyor. Yaptıkları ibadet ve faaliyetleri de kurdukları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıyorlar.

4-4-1.jpg

HIRİSTİYANLIK PROPAGANDASI YAPIYORLAR

Dernek adı altında kendilerince “Kilise” dedikleri yerde faaliyet yürüten bu grubun Valilikten izinli, derneğin ve temsilcisinin Konya Valiliği Dernekler Masası'nda bilgilerinin olduğu biliniyor. İbadetin dışında bu dernekte Hristiyanlık derslerinin verildiği, Hristiyanlığın propagandasının yapıldığı da öğrenildi. Türkiye'nin birçok köşesinde cirit atan misyonerlerin en büyük hedefi ise gençler. Konya'da da çeşitli misyonerlik faaliyetleri yürütülüyor. Misyonerler faaliyetleri sırasında gençlerin aklını çelmek için farklı vaatlerde bulunuyor. Zaman zaman bu faaliyetler haberlere de konu oldu. Ramazan ayında, Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı dönemlerde misyonerler İslam coğrafyası adına önemli olan Konya'yı hedef almaya devam ediyor. Daha önce de misyonerler Mevlana Meydanı'nda daha İncil dağıtmıştı.

4-6.jpg

KAYBEDECEK BİR GENCİMİZ DAHİ YOK

Konya'da yürütülen misyonerlik çalışmalarıyla ilgili vatandaşlara ve gençlere uyarılarda bulunan İlahiyatçı Abdurrahman Korkmaz, bir Müslümanın din değiştirmesinin korkunç bir durum olduğunu dile getirdi. Duygusal boşlukta olan gençlerin bu tarz derneklere takılmasının, üye olmasının hiç uygun olmadığını aktaran Korkmaz, “Anne ve babaların bu durumdan haberi olmayabilir” dedi.

4-3.jpg

Valiliğin, Konya İl Müftülüğü'nün, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuya el atması gerektiğini ifade eden Korkmaz, “Her derneğin bir tüzüğü olur ama her istediğini yapamaz. Gizli gizli faaliyetler yapılıyorsa, gerekli müdahale yapılmalı. Gençlerimizi koruyacak olan İçişleri Bakanlığı'dır. Diyanet, STK'lar derhal harekete geçmelidir. Gençlerimizi korumalıyız. Bu konuda elimizden geleni yapmalıyız. Hristiyanlık batıl bir dindir. Kaybedecek bir gencimiz dahi yok. Hristiyanlık propagandası yapan derneğe yetkililerin müdahale etmesi gerekir. Dernek kurulmuşsa bile geçersiz tutulmalı” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum