Konya'da depremzededen 81 bin lira kira alan ev sahibine işlem başlatıldı!

Konya'da depremzededen 81 bin lira kira alan ev sahibine işlem başlatıldı!

Konya'da depremzededen 81 bin lira kira alan ev sahibi ve emlakçıya işlem başlatıldı.

Konya'da kira fiyatları zirveyi gördü. Fiyatların artışını fırsata çevirenler yıllık kira istemeye başladı.

Deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken bu felaketi fırsata çevirmeye çalışan fırsatçılara da denetimci kurumlar ve Konya Emniyet Müdürlüğü müsaade etmiyor. Deprem bölgesinden ailesini alarak Konya’ya gelen ve sonrasında fahiş fiyattan ev kiraladığını öğrenen depremzede vatandaşın şikayetçi olması üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü, emlakçı ve ev sahibi hakkında adli işlem başlattı.

336578911-682468253655473-4036744090533661861-n.jpg

Gaziantep’in İslahiye İlçesinde yaşayan Muzaffer Alçı, deprem felaketinin ardından evini ve iş yerini kaybetmesi üzerine bir yakınının aracılığıyla ailesiyle birlikte Konya’ya geldi. Burada bir emlakçı ile görüşerek 6 bin 750 TL’ye daire kiralayan Alçı, emlakçıya 8 bin TL komisyon, ev sahibine ise 1 yıllık kira bedeli olan 81 bin TL’yi peşin ödedi. Kiraladığı daireye yerleştikten sonra komşularının, kendi kira bedelinin yarısından daha düşük fiyata oturduğunu öğrenen Alçı’nın şikayetçi olması üzerine Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerin ardından ekipler, Emlakçı ve ev sahibi hakkında ‘Fiyatları Etkileme’ maddesi gereğince adli işlem başlattı. Ayrıca Ticaret İl Müdürlüğü’nün de emsal kira bedelinin belirlenmesi için çalışma başlattığı öğrenildi.

‘ALLAH DEVLETİMİZDEN, POLİSİMİZDEN RAZI OLSUN’

Bir depremzede olarak devletimizin hakkını sonuna kadar savunduğunu belirten Muzaffer Alçı, “Allah devletimizden, polisimizden razı olsun. Hakkımızı kimseye yedirmemek için çalışıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum