Konya'da Cuma namazı sonrası uzun ekmek kuyruğu

Konya'da Cuma namazı sonrası uzun ekmek kuyruğu

Vatandaş, birçok gıdayı ve ekmeği ucuza alabilmek için çeşitli formüller arıyor. İnsanlar artık marketlerin indirimlerini dört gözle bekliyor. Konya'da bu kapsamda ucuza ekmek satışı yapılan büfelerin önünde de yoğunluk görülüyor.

Konya'da cuma namazı çıkışı, Mevlana Caddesi üzerindeki halk ekmek satış büfesi önünde uzun ekmek kuyruğu oldu. Konya genelinde 7 liraya satılan ekmek, büfede 5 liraya satıldığı için talep fazla oluyor. Ekmek kuyruğunda olan vatandaşların büyük çoğunluğu ise 50 yaş üzerinde yer alıyor.

thumbnail-img-5852.jpg

KUYRUKTA BEKLEYENLER GENELDE 50 YAŞ ÜSTÜ

Konya'da 200 gram ekmek, 7 liradan satışa sunuluyor. Fenni fırın ve Karatay Halk Ekmek Satış Büfesinde ise 200 gram ekmek 5 liraya satılıyor. Piyasaya göre bu noktalarda ekmeğin 2 liraya daha ucuza satılması, talebi de artıyor. Gün içinde gerek fenni fırın büfelerinin önünde gerekse de Karatay'ın halk ekmek satış büfesi önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

thumbnail-img-5854.jpg

Vatandaşlar, 2 liraya daha ucuza ekmek alabilmek için soğuk havada dakikalarca sıra bekliyor. Kuyrukta yer alan vatandaşların yaş ortalaması ise genelde 50 yaş üstü oluyor. Birçok vatandaş, belediyeler tarafından satışı yapılan bu ekmekleri sadece ucuz olduğu için değil, aynı zamanda lezzetli olduğu için de tercih ettiğini dile getiriyor. Konya'da ucuz ekmek kuyrukları, Karatay halk ekmek büfesinin yanı sıra, günün her saatinde farklı noktalarda hizmete sunulan Fenni Fırın satış büfelerinin önünde de görülüyor.

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
44 Yorum