Konya'da bu mahalleyi fareler bastı! Vatandaş çaresiz

Konya'da bu mahalleyi fareler bastı! Vatandaş çaresiz

Konya'da yağış yetersizliğinden ötürü birçok tarlada fareler cirit atmaya devam ediyor. Havanın mevsim normallerine daha göre sıcak seyretmesi ve doğal popülasyonun bozulması, farelerin tarlalarda cirit atmasına ortam hazırlıyor.

Konya'da yağış yetersizliğinden ötürü birçok tarlada fareler cirit atmaya devam ediyor. Havanın mevsim normallerine daha göre sıcak seyretmesi ve doğal popülasyonun bozulması, farelerin tarlalarda cirit atmasına ortam hazırlıyor. Fare istilası, en son Ahırlı'da görüldü. Ahırlı Çiftlik Mahallesindeki birçok tarım arazisi farelerin yuvası oldu.

4-5.jpg

ZEHİRLİ BUĞDAY ETKİLİ OLMADI

Köylüler, ne yapsa da sorunu çözemedi. Ahırlı'daki farelere zehirli buğday da etki etmedi. Köylüler, tarelerde 7 çeşit fare tespit ettiklerini dile getirdi. Önümüzdeki yıllarda Konya'da birçok tarlada farelerin daha fazla görüleceğinden endişe ediliyor. Çiftçi, kara kara düşünürken, kuşlar ve zehirli buğday uygulamasıyla farelere karşı mücadele veriliyor. Ancak bazı ilçelerde tıpkı Ahırlı'da olduğu gibi bu yöntemden sonuç alınamıyor.

4-4.jpg

EN BÜYÜK NEDENİ YAĞMUR YAĞMAMASI

Geçtiğimiz günlerde Merhaba Gazetesi'ne konu ile ilgili konuşan Selçuk Üniversitesi SÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kırıkçı, Konya'da fareler için uygun bir havanın olduğunu dile getirmiş ve “Bugün Konya'da tarla farelerinin artmasının sebebi nedir? Kar değil, yağmur yağmamasıdır. Yağmur yağınca farelerin inlerine su dolar ve fareler ölür. Ancak şu an yağış olmadığı için fareler, tarlalarda cirit atıyor. Konya'da tam istedikleri hava hakim. Şehirde fare sayısı arttı, farelerin ekinlere verdiği zarar ortada” demişti.

HAMDİ BUĞUR

Kaynak:HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum