Konya'da bu mahallenin sakinleri 5 liraya ekmek satan büfe istiyor

Konya'da bu mahallenin sakinleri 5 liraya ekmek satan büfe istiyor

Kent genelinde ekmek fiyatlarının yükselmesinin ardından vatandaş Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 liraya ekmek satışı yapan büfe talebinde bulundu.

Tarla, Sultanşah ve Ferhuniye mahallerinin birleşmesiyle nüfusu artan Ferhuniye Mahallesi, Konya Büyükşehir Belediyesi’nden ‘ekmek’ hizmeti bekliyor.

5 LİRADAN SATILIYOR

Konya'nın bir dönemine damga vuran" fenni fırın" Büyükşehir Belediyesi'nin tescilli markası olarak ‘halk ekmek’ formatı ile yeniden hizmete başladı. Fenni fırında üretilen ekmekler Kayalıpark ve Kültür Park ve Alaeddin Bulvarı’ndaki büfelerde 5 TL’den satışa sunuluyor.

Vatandaşlar, fenni fırında üretilen ekmeklere yoğun ilgi gösteriyor. Fenni fırın markasının yeniden hayata dönmesi Konyalılar tarafından büyük destek gördü.

fenni-firin.webp

ALTAY: UCUZ VE KALİTELİ EKMEK SUNACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz aylarda "Fenni Fırın markasını hayata geçirerek vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek sunacağız” açıklamasını yapmıştı.

Marka tescili de yapılan "Fenni Fırın"ın yarım kalan hikayesini tamamlayacak olan Konya Büyükşehir Belediyesi kısa bir süre içerisinde satış büfelerinin sayısını hızla çoğaltıp vatandaşlara kaliteli ve ucuz ekmek sunacak. Adres tarifine bile konu olan, bir dönemin efsanesi Fenni Fırın'ın tabelasını yeniden gören vatandaşlar nostaljik anlar yaşıyor. Büfelerin sayısı artırılarak daha çok tüketiciye ulaşılması ve ekmek fiyatlarının kontrol altında tutulması amaçlanıyor.

2-8.jpg

ANKARA CADDESİ TARAFINDAN OLSUN

Ferhuniye Mahallesi sakinleri de ‘Fenni Fırın’ ekmeğinin mahallelerinde de satılmasını istiyor. ‘Fenni Fırın’ ekmeğinin kaliteli ve ucuz olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, “Mahallemiz oldukça büyük. Binlerce kişi mahallemizde ikamet ediyor. Üç yerde bulunan ‘Fenni Fırın’ ekmeğinin bizim mahallemizde de olmasını istiyoruz. Özellikle Ankara Caddesi tarafında olursa, bu kaliteli ekmeğe ulaşmak daha kolay olacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasının yaygınlaşması bizim için önemli. Bir an önce mahallemize ‘Fenni Fırın Satış Büfesi’ açılmasını istiyoruz” diye konuştular.

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum