Konya'da bu lokanta askıda yemek uygulamasını başlattı

Konya'da bu lokanta askıda yemek uygulamasını başlattı

Konya’da bir lokanta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız askıda yemek uygulamasını başlatarak, herkesin büyük takdirini topladı. İşletme sahibi Engin Kartal, sadece Konya’da değil ülke genelinde bu uygulamanın yaygınlaşmasını istedi

Türkiye’de artan hayat pahalılığı ve ekonomik sorunlar vatandaşın bütçesini vurdu. Özellikle dar gelirli vatandaşlar için son yıllarda farklı projeler hayata geçirilmeye başladı. Askıda ekmek, askıda meyve-sebze gibi uygulamalarının yanına “Askıda Yemek” uygulaması da eklendi. Ferhuniye Mahallesi Hastane Caddesi’nde bulunan Mavi Köşe Izgara isimli işletme ‘askıda yemek’ projesini hayata geçirdi. Bölge esnafının da bu projeye tam destek verdiğini dile getiren İşletme sahibi Engin Kartal, bu tür projelerinin Konya’da artması gerektiğini vurgulayarak, günde 5 veya 10 kişinin askıda yemek aldığını kaydetti.

2-2-1-960x640.jpg

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLAR YARARLANMALI

Mavi Köşe Izgara sahibi Engin Kartal, askıda yemek projesi Konya’ya çok yakıştığını söyleyerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanmasını istediklerini belirtti. Kartal, “Ferhuniye Mahallesi Hastane Caddesi’nde 25 yıldır işletmecilik yapıyorum. Askıda yemek projesi, ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar neticesinde hayata geçirildi. Herkesin alım gücü aynı değil. Dışarıda yaşayan ve durumu iyi olmayan insanlar işletmemize gelerek günde 5 veya 10 kişiye askıda yemek ikram ediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu güzel projeden yararlanmasını istedik. Sadece bizler değil müşterilerimiz mekânımıza geldiğinde çorba içeceğini belirterek, “Askıya bir tane benden çorba eklensin’ diye söylüyor. Böyle sosyal bir şehirde bu tür olayların olması gerekiyor. Askıda ekmek projesinin üstüne bu yemek projesi hem işletmemize hem Konya’ya çok yakıştı” dedi.

2-3-960x640.jpg

PROJENİN DUYULMASINI İSTİYORUZ

Askıda yemek çeşitlerinin zamana göre değiştiğini vurgulayan Kartal, insanların iyilik yarışına girdiğini söyledi. Kartal, sözlerine şunları ekledi: “Askıda yemek çeşitlerimizde, sabah saatlerinde çorba çeşitleri, öğlen zamanlarında ise sulu yemek, ızgara bulunuyor. Kısacası menüde hangi yemek varsa o ikram edilir. Askıda yemek ilk olarak İtalya’da ortaya çıkmış, ‘Askıda Kahve’ verilmiş daha sonrasında biz Türkler bu hususu çeşitlendirmişiz. Askıda yemek artık kültürümüzün bir parçası haline geldi. Maalesef şu an bu hususu yapan çok sayıda insan bulunmuyor. Biz bu projeyi ilk hayata geçirdiğimizde olumlu tepkiler aldık. İnsanlar bunu görünce hayır yarışına girmeye çalışıyor. Özellikle çevre esnaflarımız oldukça ilgi gösteriyor. Hoşgörü şehri Konya’da böyle projelerin sayısının artması gerekiyor. Ferhuniye Mahallesi’nde yıllardır hizmet veriyoruz. İnsanlara nasıl faydalı olabiliriz düşüncesi sardı bizi. Böyle işler çok anlatılmaz ama duyulmasını istiyoruz. Bazı müşterilerimiz çok ciddi paralar yatırıyor ve durumu olmayan onlarca kişi askıda yemek yiyerek gününü geçiriyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha kapsamlı askıda yemek projesini sunabiliriz” şeklinde konuştu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum