Konya'da bu ilçeye 40 santimetre kar yağdı! Vatandaşa pirinç dağıtıldı

Konya'da bu ilçeye 40 santimetre kar yağdı! Vatandaşa pirinç dağıtıldı
Konya, 2025 yılını neredeyse karsız geçirdi. Şehir merkezine eskisi gibi kar yağmıyor. Havası sert insanı mert olan Konya’nın eski kışları mumla aranıyor. Merhaba Gazetesi, 62 yıl önce yağan kar yağışının ayrıntılarına ulaştı.

Karapınar’da 26 Ocak 1963 tarihinde başlayan kar yağışı, üç gün boyunca devam etti. O dönem etkili olan karın kalınlığı, 40 santimi geçti. İlçe kaymakamlığı tarafından fakirlere fasulye ve pirinç dağıtıldı.

konya-kar-1.webp

Konya’nın Karapınar ilçesine 62 yıl önce yağan kar, gazetelere manşet oldu. Karapınar’da kar kalınlığının 40 santimi geçtiği, fakirlere fasulye ve pirinç verildiği haberlerde yer aldı. Karapınar’da o dönem etkili olan kar yağışı ile birlikte civar köylerle bütün irtibatlar kesildi.

whatsapp-image-2025-04-28-at-101910-1.webp

Bugün ise şehre bu denli kar yağmıyor. İkim değişikliği Konya’nın havasını değiştiriyor, kuraklık şehirde iliklere kadar hissediliyor. Konyalılar eski kışları özlüyor.

Kaynak:Süleyman Kuloğlu (ESKİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum