Konya'da bu hafta hava nasıl olacak? Sıcaklıklar değişiyor

Konya'da bu hafta hava nasıl olacak? Sıcaklıklar değişiyor

Konya'da bu hafta havanın nasıl olacağı merak edilirken yetkililerden dikkat çeken tahmin geldi.

Türkiye, sıcak hava dalgasının etkisi altında kalmaya devam ediyor ancak mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta ortasında biraz düşecek.Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, hafta başından itibaren sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceğini aktardı.

sicak-konya.jpg

EN SICAK YAZ OLARAK KAYITLARA GEÇECEK

Öte yandan Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktör Yardımcısı Samantha Burgess, haziran ve temmuzdaki küresel sıcaklık rekorlarını takiben gelecek birkaç ay karasal alanların ortalamadan sıcak olmasının beklendiğini belirterek, "Bu yaz çok yüksek ihtimalle gördüğümüz en sıcak yaz olacak." dedi.

hava-konya.jpg

KONYA'DA HAVA SICAKLIĞI DEĞİŞİYOR

Konya'da dün hava sıcaklığı merkezde 38 dereceye kadar yükseldi. Bazı ilçelerde ise termometreler 40 dereceyi gösterdi. Konya'da hava sıcaklığının düşeceği tahmini açıklandı. Meteoroloji verilerine göre Konya'da hava sıcaklığı hafta ortasından itibaren düşüşe geçecek. Bugün ve yarın 37 derece olarak ölçülmesi beklenen sıcaklıklar Cuma günü ise 32 dereceye düşecek.

5 günlük hava durumu tahmini:

adsiz-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum