Konya'da bu camilerde hatimle teravih namazı kılınıyor

Konya'da bu camilerde hatimle teravih namazı kılınıyor

11 ayın sultanı mübarek Ramazan başladı. Konyalılar, ilk teravih namazını kıldı, ilk sahura kalktı. 2024'ün ilk iftarı ise bugün saat 19.00'da akşam ezanıyla yapılacak. Konya halkı, Ramazanı doya doya yaşayacak. Şehirdeki hareketlilik de artacak

İslam alemi için önemli bir şehir olan Konya'da Ramazan heyecanı başladı. Huzur ve bereket ayı Konya'da Ramazanın ilk teravih namazı kılındı. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk teravih namazını eda etmek için Sultan Selim, Kapu ve Aziziye Cami başta olmak üzere, kentteki camilere gelen cemaat, ramazanın coşkusunu yaşadı. Aileleriyle camiye gelen çocuklar da teravih rekatları sırasında getirilen salavatlara eşlik etti. Kadınlar da namazlarını, caminin kendilerine ayrılan bölümünde eda etti.

KONYA'DA İLK SAHUR YAPILDI

Konya'da teravih namazı coşkusuyla başlayan 2024 Ramazan ayının ilk sahuru da yapıldı. Birçok vatandaş, sahura özel yiyecekler hazırladı. Konyalılar, ilk sahuru komşularıyla, akrabaları ve yakınlarıyla yaptı. Birçok evde pişiler kızartıldı. Sahur için Konya'da bazı mekânlar da hizmet vermek için hazırlığını tamamladı ve müşterilerini ağırladı.

4-1.png

İLK ORUÇ SAAT 19.00'DA AÇILACAK

2024'ün ilk iftarı ise bugün 19.00'da akşam ezanıyla yapılacak ve Konyalılar orucunu açacak. Ramazan ayının ilk iftarı yine akraba, komşu ve yakınlarla yapılacak. Sofraların bereketi için dualar edilecek. Kalabalıklaşan çarşı merkezi ve parklarda iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte yoğunluk azalacak.

23 CAMİDE HATİMLE TERAVİH

Konya'da Ramazan ayında Meram'da 12, Karatay'da 5, Selçuklu'da da 6 toplamda ise 23 camide hatimli teravih namazı kılınacak. Konyalılar, her Ramazan'da olduğu gibi, bu sene de cemaatle hatimli teravih namaz kılmanın mutluluğunu yaşayacak. Konya'da Ramazan ayı heyecanı başladı. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan başladı. Konyalılar, teravih namazını kılmak için yine camilere koştu. Konyalılar, hatimle teravih namazı kılınacak camileri merak ediyordu. Bu Ramazan'da da yine birçok camide hatimli teravih namazı kılınacak. Meram'da 12 camide, Karatay'da 5 camide, Selçuklu'da da 6 camide hatimli teravih namazı kılınacak.

4-2.png

MERAM'DA HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER

Dr. Ziyabarlas Mahallesi Yeni Camii (Lokumcu Camii), Harmancık Mahallesi Selbasan Camii, Hocalar Camii, Hüseyin Günhan Camii, Kadımürsel Camii, Kapu Camii, Konevi Camii, Selver Mehmet Akif Camii, Sultan Veled Camii, Yaylapınar Yeşil Camii, Yeşilyurt Camii, Yüksek İslam Enstitüsü Camii.

KARATAY HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER

Mehmet Şen Topal Hoca Camii, Piri Mehmet Paşa Camii, Ulubatlıhasan Mahallesi Firdevs Camii, Uluırmak Nuraniye Camii, Yediler Mahallesi Sancak Camii.

SELÇUKLU HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER

Sille Erenköy Camii, Alemdar Camii, Otogar Zeki Altındağ Camii, Kemal Onsun Camii, Mehmet Emin Bakdemir Büyükkapcı Camii, Bardakçı Camii.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum