Konya'da bu belediyenin borçları şehrin ortasına asılacak! Herkes merak ediyor

Konya'da bu belediyenin borçları şehrin ortasına asılacak! Herkes merak ediyor

Konya'nın en büyük belediyelerinden biri olan Ereğli Belediyesi'nin borçları şehrin tam ortasına asılacak. Belediye, MHP'den CHP'ye geçmesiyle gündeme bomba gibi düşmüştü.

31 Mart yerel seçiminde Cumhur İttifakı Konya'nın Ereğli ilçesinde beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Kazanmasına kesin gözüyle bakılan Ereğli MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, seçimi yüzde 9'luk bir farkla kaybetti. Ereğli'nin yeni belediye başkanı ise CHP'li Ümit Akpınar oldu. Akpınar, belediye başkanı olur olmaz kameralar karşısına geçerek, “Ereğli halkına bir sözüm vardı, ilk olarak onu yerine getireceğim” dedi.

whatsapp-image-2024-04-18-at-12-05-56-1.jpeg

'MERAK ETMEYİN KISA SÜRE İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ'

Belediyelerde ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Ereğli Belediye Başkanı Ümit Akpınar, kısa süre içinde belediye ile ilgili birçok dosyaya bakamadıklarını ifade etti. Daire müdürleriyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akpınar, “Onlardan özellikle belediyede durum nedir, ne kadar borcumuz var konusunda bir çalışma, hazırlık yapmalarını talep ettik” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-04-18-at-12-05-56.jpeg


“Nasıl bir belediye devraldığımızı Ereğlilere açıklayacağız” diyen Akpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ereğlili vatandaşlarımız, şimdiden 'neden açıklamıyorsunuz' diyor. İfade edeyim, çalışıyoruz. Elimize net verilerin geçmesini bekliyoruz. Kimse merak etmesin, kısa sürede belediyenin borcunu açıklayacağız. Borç tablosunu belediyemizin binasına pankart olarak asacağız. Sosyal medyadan da borcu duyuracağız. Basınla da paylaşacağız. Vatandaşımızın nasıl bir belediye aldığımızı bilmesi gerekir.”

BANKAMATİK MEMURLARI İDDİASI: KOMİSYON KURDUK

Belediyedeki bankamatik memurlarıyla ilgili iddialara da yanıt veren Ereğli Belediye Başkanı Ümit Akpınar, daha sonra şunları kaydetti: “Bu konu ile ilgili araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyon çalışacak. Bize gelen bazı bilgiler var. Hepsini değerlendireceğiz. Biz, kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmedik. Sayı tespit etmek mümkün değil. Bazı insanların kendi aralarında hesaplaşmaları olabilir. Belediyeye gelip çalışanların bile ismini yazanlar var. Biz, dikkatli ve hakkaniyetli olacağız. Sağlıklı bilgi almak önemli. Her söylenene itibar etmek doğru değil. Hakkıyla çalışan herkesle çalışmamızı devam ettireceğiz. Bir parti ayrımımız olmayacak. Biz, belediyeye siyaset yapmaya da gelmedik. Siyaset, bizim için 31 Mart itibarıyla sona erdi. Ereğli'de yeni dönem başladı. Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz ancak haksız kazanç elde eden, belediyenin kapısının önünden geçmeden para alan biri varsa onlara da şunu diyorum; bu siyaset işi değil, vicdan işidir. Haksız kazanç elde edenleri tespit edip, gerekeni yapacağız. Ereğli halkı bize güvendi, inandı. Biz, Ereğli'de sadece CHP'li seçmenlerden değil, tüm parti seçmenlerinden oy aldık. Güveni boşa çıkarmamamız gerekiyor.

‘KİMSEYİ ZENGİN ETMEYE GEREK YOK'

Mazbatasını almadan bir gün önce sosyal medya hesabı üzerinden bir duyuru yaptığını hatırlatan Başkan Akpınar, belediyeye çiçek gönderilmemesini talep ettiğini söyledi. Bir hesap açtırdıklarını aktaran Ereğli Belediye Başkanı Ümit Akpınar, konuşmasını noktaladı: “Çiçeğe verilecek paraların bu hesaba yatırılmasını istedik. Uygulamamız Ereğli halkının da çok hoşuna gitti. Bu parayı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs olarak vereceğiz. Teşekkür ve bayram mesajı için billboardlara (açık hava panoları) reklam verilmesine karşı çıktım. Paramızı boşa harcamamamız gerekir. Biz, teşekkürü sosyal medyadan duyururuz. Birilerini zengin etmeye gerek yok. 'Makam odası biraz kirli, boyatalım' diyenler oldu. 'Hayır' dedim. 'Bugüne kadar oturulmuş, biz de böyle oturalım' dedim. Bu, meseleler birilerinin gözünü boyamak için değil. Tekrar tekrar ifade ediyorum; biz, halkımıza verdiğimiz güvenin karşılığında oy aldık, o güvenin karşılığını vermeliyiz.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum