Konya'da birçok vatandaş kömür almak isterken dolandırıldı!

Konya'da birçok vatandaş kömür almak isterken dolandırıldı!

Konya’da birçok vatandaş kömür almak isterken dolandırıldılar. Mağdur vatandaşlar sadece bir avukatta satıcıya ait 380 karşılıksız senet bulunduğunu ve asıl rakamın 3 bine yakın olduğunu belirterek yetkililerin kendilerine yardım etmesini istiyor.

Ü. K. isimli şahıs tarafından dolandırıldıklarını ve mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar bir araya gelerek adliye önünde toplandı ve devletten yardım istedi. Mağdurlardan Mehmet Genç, “Parasını almış olduğu müşterilerine sahte senetler veriyor. Bu senetlerin karşılıksız çıkması sonucu bizler çok sıkıntı çekiyoruz. Kimileri evini satmak zorunda kaldı. Yuvası yıkılan aileler oldu. Ben buradan vatandaşlara da seslenmek istiyorum. Lütfen Ü. K. ile herhangi bir alışveriş yapmayın imzalama yapmayın. Sizde bizim durumumuza düşmeyin. Bu adam o kadar vicdansız ki kendi kardeşine bile çok yüksek meblağda senet imzalatmış. Ne akraba dinliyor ne arkadaş zaten mağdurların birçoğunu yakın çevresinden oluşturmuş” dedi. Ü. K.’nın kardeşinin eşi, “Eşimden iki tane olmak üzere beşer bin liralık senet almış. Parasını vermiş sonrasında bu senetlerden birisini 555 bin TL diğerini 855 bin TL yapmış. Daha birinci senedimiz bitmeden ikinci senedimizi devreye sokmuş. Bu insanla devlet neden ilgilenmiyor. Bu adam halen neden sokakta geziyor. Neden hapiste değil. Virüsten faydalanıp dışarı çıktı. Bizler aile olarak çok zor durumdayız. Bu kişi benim eşimin kardeşi ama bir numaralı hırsızın haydutun birisi inşallah tez zamanda belasını bulur” ifadelerini kullandı. Ü. K. ‘nın kardeşi, “Ü.K. yüzünden kaç tane yuvanın yıkıldığına şahit olduk. 85 yaşında bir adamı da dolandırmış. Biz buradan savcılarımızı devletimizi göreve çağırıyoruz. Devamlı cebinde bu adam bıçak taşıyor daha önceden de birilerini yaraladı korkuyoruz” dedi. Mağdur başka bir vatandaş, “2008 yılında ben bu adamdan 1 ton kömür aldım karşılığında bana 6 adet boş senet imzalattı. Mahallemizin esnafı diye güvendim imzaladım. Şimdi bu senetlerin hepsini kendi kafasına göre doldurmuş. Üç bin dolar, iki bin de TL olacak şekilde doldurmuş. Ben berberlikten emekliyim. Benim dolarla ne işim olabilir. Arkasından bu olaylardan dolayı benim arabam vardı onu bağlattı hiç iş yapamaz oldum. Arkasından bundan altı ay önce bana 60 bin TL lik yeni bir senet doldurmuş ve 20 bin TL de gecikme faizi uygulamış. Bana kim sahip çıkacak. Adalet nerede? Memura varıyorum diyor ki niye öldürmediniz bunu. Ben katil miyim, cani miyim? Bu ülkenin hakimi var, savcısı var. Ben mahkemeye çıkıyorum anlatıyorum. Bu adam 300 kişiyi dolandırmış diye bana çık dışarıya diyor var mı elinde bir ispat. Bizim mahallemizin esnafı diye güvendik taksitlerini zamanında ödedik. Hayat telaşesinden senetlerimizi almadık. Başımıza bunlar geldi” ifadelerini kullanarak devletin kendisine sahip çıkmasını istediğini belirtti.

SENETTE SAHTECİLİK YAPIYOR

Başka bir mağdur vatandaş, “Bu şahıs kuzu gibi görünürdü. İçinden kurt çıktı. Elimdeki fırçayı görüyorsunuz. Bunu bir esnaf neden kullanır? Bu fırça kardeşinin evinde kalırken orada bıraktığı bir şey. Bu fırça ile senetlerin üzerindeki rakamları siliyor. Yerine kafasına göre kendisi fazla rakam yazıyor. Bu kişi bunu tek başına yapacak kapasite de değil. Bunun yanında arkasında birileri var. Buradan da şunu söylemek istiyorum. Bu adamın bu düzeni böyle devam ederse bir gün birisi bunu öldürecek ve cinayet işleyecek. Çünkü bu adam çok canlar yaktı. Bir söz var. Canı yanan eşek atı geçer diye bir gün birisinin canı çok yandı diye bunun kafasına mermiyi dayayacak. Tehdit etmiyorum direk söylüyorum. Başta benim karşıma çıksa direk sıkarım. Beni hem maddi hem de manevi şekilde bitirdi” dedi.

HABER MERKEZİ

adsiz.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum