Konya'da bir mekan daha etliekmek harcında hile yapmış!

Konya'da bir mekan daha etliekmek harcında hile yapmış!
Konya’nın Altınekin ilçesinde iki restoran etliekmeğin iç harcına sakatat karıştırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı iki iş yerini ifşa etti. Esen Etliekmek ve Teke Restoran ilçede tüketicilerin en çok tercih ettiği işletmeler arasında yer alıyordu

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdaya hile karıştırılan ürünleri ve hile yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Listede Konya’dan da birçok firma yer aldı. Konya’nın meşhur lezzetleri arasında yer alan etliekmeğe de hile bulaştırıldı. Konya’nın Altınekin ilçesinde iki firma kamuoyuna duyuruldu.

etli-ekmek-3212.jpg

2 AY ARAYLA NUMUNE ALINDI

Merhaba Gazetesi'nden Erkant Uysal'ın haberine göre, güncel taklit ve tağşiş listesinde Konya’nın Altınekin ilçesinde faaliyet gösteren Teke Restoran’ın ve Esen Etliekmek’in etliekmeğinde sakatat tespit edildi. Teke Restoran etliekmek harcına sakatat (baş eti) koyarken, Esen Etliekmek ise taşlık kattı. Firmalardan iki ay arayla numune alındı. 1 Ekim 2024 ve 3 Ekim 2024 tarihlerinde alınan numunelerin sonucuna göre iki iş yerinin etliekmeğinde hile tespit edildi.

ifsaaaa.png

BAKANLIK KAMUOYU İLE PAYLAŞIYOR

17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yem üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının bakanlık resmi internet sitesinde bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer alıyor.

Kaynak:Erkant Uysal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum