Konya'da "Bi Hareketine Bakar Hayat" uygulaması yapıldı

Konya'da "Bi Hareketine Bakar Hayat" uygulaması yapıldı

Konya'da polis ve jandarma ekipleri, "Bi Hareketine Bakar Hayat" Kampanyası kapsamında uygulama yaptı.

Trafik güvenliğine dikkati çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığınca başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" Kampanyası kapsamında Konya'da bazı noktalarda emniyet kemeri denetimi gerçekleştirildi.

Denetimlere katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, emniyet kemerinin önemine dikkati çeken simülasyon gösterimini izledi, vatandaşları emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyardı.

Vali Özkan, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik 'güvenli sistem' ve 'sıfır can kaybı' yaklaşımıyla hazırlanan 2021-2030 Karayolu Trafik Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda ortaya konulan hedefler, yürütülen eylem planları, kampanyalar, etkin, sürekli ve yoğun trafik denetimleri, ulusal/yerel ve sosyal medya kullanılarak yapılan bilgilendirme ve algı yönetimi faaliyetlerimiz artarak devam edecek olup, 'Trafikte her yıl daha iyiye" mesajını tüm paydaşlarımızla toplumun tüm kesimlerine yayma gayretimiz aynı kararlılıkla devam ettirilecektir.

Trafikte emniyet kemeri, yaralanmalı kazalarda riski yüzde 60, kaza sonrası ölüm riskini de yüzde 45 azaltıyor. Tüm hemşehrilerimizi trafik kurallarına uymaya davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.