Konya'da belediye 500 ton kömürü ücretsiz dağıtacak

Konya'da belediye 500 ton kömürü ücretsiz dağıtacak

Konya Büyükşehir Belediyesi 500 ton kömür satın alacak. Bahsi geçen kömürlerin ücretsiz dağıtılacağı öğrenildi.

Konya kent merkezi ve ilçelerinde doğalgaz yaygınlaşsa da kömürle ısınan çok sayıda ev ve dükkan yer alıyor. Eski evlerde sobayla ısınma daha yaygın. Son yıllarda odun ve kömür fiyatların gelen aşırı zamlar sobayla ısınan vatandaşı sor durumda bırakıyor.

komur-2.jpg

Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılan kömürler ise ihtiyaç sahiplerinin kömür ihtiyacını tam anlamıyla karşılamıyor. Konya'da belediyeler sosyal destek kapsamında binlerce ihtiyaç sahibine destekte bulunuyor.

komur-3.jpg

Son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi 500 ton kömür dağıtma kararı aldı. Ücretsiz olarak dağıtılacak olan kömürlerin havalar iyice soğumadan önce dağıtılması bekleniyor. İhaleye çıkan belediye bu kapsamda 500 ton paçal kömür satın alacak.

komur-4.jpg

8 Kasım'da düzenlenecek olan ihaleyi kazanan firma sözleşmeden 5 gün sonra kömürleri dağıtmaya başlayacak. Kömürlerin dağıtılacağı hanelerin ise belediye tarafından belirlenecek ihtiyaç sahipleri olacağı söyleniyor.

İhale ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması şu şekilde:

İlimizde İkamet Eden İhtiyaç Sahibi Ailelere Dağıtılmak Üzere Sobalık Paçal Kömür Alımı ve Dağıtımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum