Konya'da belediye 140 bin kelebek satın alacak! İşte gerekçesi

Konya'da belediye 140 bin kelebek satın alacak! İşte gerekçesi

Konya Selçuklu Belediyesi, 140 bin 558 adet canlı kelebek pupası satın almak için ihaleye çıktı. Söz konusu kelebeklerin Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ne teslim edileceği açıklandı.

Konya ve Türkiye genelinde belediyelerin çeşitli çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında birçok ihale düzenleniyor. Park ve bahçe yapımı için çok kez ihaleye çıkan belediyeler bazen de tesislerin ihtiyaçları doğrultusunda ihaleye çıkabiliyor. Son olarak Selçuklu Belediyesi kelebek satın almak için ihaleye çıktı.

125888.jpg

HAFTADA 1 KEZ KELEBEK TESLİMATI YAPILACAK

Bu kapsamda 4 kalem canlı kelebek pupası satın alınacak. Toplamda 140 bin 558 adet kelebeğin satın alınacağı açıklandı. İhale tarihi 6 Mart 2024 olarak belirlendi. İhaleyi kazanan firmanın 1 Nisan 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar partiler halinde kelebek teslimatı yapması bekleniyor. Teslimat periyotları ise haftada 1 kez olacak şekilde planlanacak.

kelebek.jpg

TÜRKİYE'NİN İLK KELEBEK BAHÇESİ 2015 YILINDA ZİYARETE AÇILDI

Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2015 yılında ziyarete açıldı. Tropikal Kelebek Bahçesi 7 bin 200 metrekare alana sahip. Binanın inşası için 630 ton çelik ve her biri farklı ölçüde 1730 adet camın olduğu cam giydirme cephe kaplama sistemi kullanıldı.

kelebek-84884332.jpg

BAHÇENİN SICAKLIĞI 28 DERECEYE SABİTLENDİ

Ayrıca camlarda, kelebeklerin doğal ortamlarında olduğu gibi güneşten gelen ışınlarla yönlerini bulmalarını sağlayan UV ışınlarının bahçe içerisine maximum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi kullanıldı Bahçe sıcaklığı 28 °C % 80 nem olacak şekilde kontrol altında tutuluyor.

kelebek-94994.jpg

60 FARKLI TÜRDE KELEBEK UÇUYOR

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde 60 farklı türde aylık 20 bin adet canlı kelebek uçuş gösteriyor. Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi ülkelerden, kelebek yaşamının 3. evresi olan pupa evresinde özel kutular içerisinde geliyor. Konya ve Türkiye'nin birçok ilinden milyonlarca insan her yıl Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni ziyaret ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum