Konya'da Azam için  cenaze namazı

Konya'da Azam için cenaze namazı

Bangladeş'te aldığı ömür boyu hapis cezasını çekerken cezaevinde hastalanarak vefat eden Eski Cemaat-i İslami Teşkilatı’nın lideri Gulam Azam için Şerafettin Camii’nde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, merhum Azam’ın 92 yaşında olduğunu ve solunum yetmezliğine rağmen son dakikaya kadar tutukluluk halinin devam ettiğini ifade eden Parlak, “Bangladeş hükümeti tüm taleplere rağmen merhum Azam’ın durumunu iyileştirmemesi bir insanlık ayıbıdır. Gulam Azam’ın son dakiklarda hastaneye kaldırılması ve yapılan tıbbi müdahaleler göstermeliktir. Kaldı ki İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azam’a yönelik suçlamalar ve tutukluluk hali de vicdanlarda yer bulmamıştır. Bir insanın hapsedilmesi, işkencelere maruz kalması ya da idam edilmesi o insanın bedenine yönelik engellemelerdir. Hele hele İslam Birliği’ni ve Müslümanların kardeşliğini savunan bir insanın tutukluluğu ya da idamı bir acizliğin göstergesidir. Çünkü hiçbir ceza İslam Birliği ve Müslümanların kardeşliği düşüncesini engelleyemez ve yok edemez. Her şahadet bu düşünceyi daha da kuvvetlendirir” dedi.
4-3.20141025093821.jpg
 
KARANLIK DÖNEM BİTECEK
Bu karanlık dönemin biteceğini ve yeryüzünün ırkçı emperyalistlerin kirli ellerinden kurtulacağını vurgulayan Parlak, “Irkçı emperyalist kadrolarının İslam coğrafyasını parçalayarak ve Müslümanların direnişini kırarak küresel sömürü sistemini devam ettirebileceklerini düşünmeleri tam bir hayaldir. Çünkü Allah’ın vaadi vardır. Yeryüzünde zulüm edebiyen devam edemez. Hiçbir plan, hiçbir güç merkezi, hiçbir teknoloji Allah’ın vaadinden daha büyük değildir” diye konuştu.
 
4-4.20141025093837.jpg
 
Bazı İslam ülkelerindeki yöneticilerin Batı’nın etkisinde kaldığını belirten Parlak, “Kendi halklarına karşı adaletten ve merhametten uzak uygulamalarla toplumu geleceğe taşımaları mümkün değildir. İnsanı yaşatmayan, fikirlere ve inançlara tahammül edemeyen, barış ve kardeşliği esas almayan her iktidar yıkılmaya mahkumdur. Merhum Azam’ın Müslümanların kardeşliği ve İslam Birliği söylemi ise ölümsüzdür. İşlenen tüm bu zulümlere karşı Müslümanlar itidalli oluşlarını ve vakur duruşlarını kaybetmeden hakkı haykırmaya devam edeceklerdir. İslam’ın tüm insanlığı kuşatan barış, adalet ve merhamet değerlerinden geri adım atmayacaklardır” ifadelerini kullandı. Parlak’ın açıklamasının ardından dua edildi.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.