Konya'da askıda ekmek kampanyası

Konya'da askıda ekmek kampanyası

Türkiye'de birçok ilde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan “Askıda ekmek” kampanyası, Konya'da da bazı esnaflar tarafından uygulanıyor.

Türkiye'de birçok ilde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan “Askıda ekmek” kampanyası, Konya'da da bazı esnaflar tarafından uygulanıyor. Nalçacı Caddesi üzerinde bir esnafın yaptığı “Askıda ekmek” kampanyası, vatandaşın takdirini kazandı. Bölgede hizmet veren bir esnaf, elektrik direği üzerine yaptırdığı küçük bir tabelayla ihtiyaç sahiplerinin bu uygulamadan yararlanabileceğini duyurdu. Tabelanın üzerine ise “Askıda ekmek. İhtiyaç sahibi alabilir. 'Sadaka vermekte acele edin, çünkü bela sadakayı geçemez” yazısı ve Hadis-i Şerifi yazıldı. Çoğu vatandaş, uygulamayı desteklerken kimi vatandaşlar da “Uygulama güzel ama bu millet o ekmeğe niye muhtaç?” eleştirisini yaptı.

KONYA'NIN BİRÇOK YERİNDE YAPILIYOR

Türkiye genelinde bir çok ilde başlatılan uygulama ile maddi durumu iyi olan vatandaşlar ekmek almak için fırına veya markete gittiklerinde kaç tane ekmek alacaklarsa bir veya daha fazla ekmeğin parasını ödeyerek kampanyaya destek olabiliyorlar. Parası ödenen ekmekler, ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ‘Askına Ekmek’ direklerine asılıyor. İhtiyaç sahiplerine uzanan yardım eli olmak isteyen vatandaşlar parasını verip, almadığı ekmeği de ihtiyaç sahiplerinin gelip alması için askıya bırakmış oluyor. Osmanlı döneminde de görünen yardım uygulamalarına benzeyen uygulama Konya’nın birçok yerinde sürdürülüyor.

Merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum