Konya’da aniden ortaya çıkan ışık hüzmesi merak uyandırdı!

Konya’da aniden ortaya çıkan ışık hüzmesi merak uyandırdı!

Konya’nın Çumra ilçesinde sabah saatlerinde aniden ortaya çıkan ve 1 saat sonra ortadan kaybolan gökkuşağı renklerinde ışık hüzmesi görenleri şaşırttı. 

Çumra'nın Uzunkuyu mahallesinde gökyüzünde sabah saat 10:00 sıralarında aniden ortaya çıkan ve 1 saat sonra ortadan kaybolan gökkuşağı renklerindeki ışık hüzmesi görenleri şaşırttı.

“ŞAŞKINLIĞIMI ATLATTIKTAN SONRA CEP TELEFONU İLE KAYDETTİM”
Gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü ve o anı cep telefonu ile kayıt altına aldığını belirten Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, “Hafta sonu aile ziyareti için Konya merkezden Çumra’ya geldim. Sabah saatlerinde güzel havayı fırsat bilip dışarı çıktım. Birden gökyüzünde gökkuşağına benzer ışık hüzmesi gördüm. Çünkü yağmur yağmamıştı ve gökkuşağı oluşabilmesi için uygun bir hava ortamı yoktu. Şaşkınlığımı üzerimden atar atmaz, cep telefonuma sarılarak o anı kaydettim. Işık hüzmesi gökyüzünde 1 saate yakın kaldı. Benzeri bir görüntünün daha önce Osmaniye ‘de de ortaya çıkmış olduğunu öğrendim. Bu bir ışık hüzmesi mi ateş gökkuşağı mı bilemiyorum” dedi.

BENZER BİR OLAY KADİRLİ’DE DE YAŞANMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde Çumra’daki doğa olayına benzer bir durum Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde meydana gelmiş ve ateş kuşağı olarak yorumlanmıştı.

ATEŞ GÖKKUŞAĞI NEDİR ?
Ateş gökkuşağı olarak tanımlanan gizemli ışık dünyada çok nadir görülen bir doğa olayı. "Circumhorizontal arc" olarak adlandırılan ateş gökkuşağı oluşması için güneşin oldukça yüksek bir konumda bulunması, ufuk sıcaklığının 58 derecenin üzerinde seyretmesi ve gökyüzünde sirius bulutu olması gerekiyor.

SALİH ACIBADEM-MERHABAHABER.COM

4eb1e283-1e04-43d6-b595-20b1a050c7ea.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.