Konya'da akademik camiada huzursuzluk arttı! Bir rektör kendini iki fakülteye dekan yaptı

Konya'da akademik camiada huzursuzluk arttı! Bir rektör kendini iki fakülteye dekan yaptı

Konya'da akademik camia, bilimsel faaliyetleri ile ön plana çıkması gerekirken, farklı iddialar veskandallarla gündeme geliyor.

Üniversitelerde akademik kadro tahsisi ve atama konusunda yaşanan fikir ayrılıkları, siyasetin baskısı camiada küskünlükleri ve tartışmaları da beraberinde getiriyor Konya'da 5 üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerden özellikle bazıları bilimsel çalışmalardan daha çok; tartışmalar, skandallar ve usulsüz atamalarla gündeme geliyor. Yine üniversitelerde siyasi baskıların yaşandığı da ifade ediliyor. Yine bazı akademisyenler baskı altında olduklarını, bu baskının da bilimsel verimliliği düşürdüğünü dile getiriyor.
ATAMA KONUSUNDA FİKİR AYRILIĞI İDDİASI!
Geçtiğimiz hafta Konya Teknik Üniversitesi'nde (KTÜN) Mimarlık Fakültesi Dekanı görevden alındı. Dekanın kadro tahsisi ve ataması konusundaki fikir ayrılığından görevden alındığı iddia edildi. Bu olay üzerine Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ise kendini Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili olarak atadı. Rektörün İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Vekili olduğu da biliniyor. Yasal olarak KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in kendini bir fakülteye dekan vekili olarak atamasında bir engel bulunmazken, bu durumun etik olup olmadığı konusunda çeşitli görüş ayrılıkları bulunuyor. Rektör Çelik'in dekan vekillikleri sonrası kamuoyu özellikle “Başka hoca yok mu da Rektör Bey kendini dekan vekili olarak atıyor” sorusunun cevabını merak ediyor. Kısa süre içinde iddiaların odağında olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ne yeni dekanın atanacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

rektor.jpg(KTÜN Rektörü Prof.Dr. Osman Nuri Çelik )

SADECE MİMARLIK FAKÜLTESİ DEĞİL...
Tartışmaların, KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile sınırlı kalmadığı, başta Jeoloji Mühendisliği
bölümü olmak üzere; birçok bölümde de yaşanıldığı öğrenildi. Üniversitedeki akademisyenlerin mutsuz olduğu, başka üniversitelere geçen hocaların olduğu da belirtildi.

rektor-kendini-atadi.png(İşte üniversitenin sayfasında yayımlanan liste )

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum