Konya'da 9 ayda 59 cinayet işlendi!

Konya'da 9 ayda 59 cinayet işlendi!

Huzur şehri Konya'da adli vaka sayısı her geçen yıl artıyor. Konya kent merkezi ve ilçelerinde son 9 ayda 59 cinayet olayının aydınlatıldığı açıklandı.

Konya'da seçim koordinasyon toplantısı yapıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, dikkat çken açıklamalarda bulundu. Konya'da meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen, evden hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu vurguladı.

olay-yeri.jpg

KONYA'DA 9 AYDA 59 CİNAYET İŞLENDİ!

Son 9 ayda 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirten Özkan, emniyet güçlerinin canla başla çalıştığına vurgu yaptı.

aa-20240304-33884811-33884810-konyada-secim-koordinasyon-toplantisi-yapildi.jpg

Özkan, şunları kaydetti:

"İl Jandarma Komutanlığınca 17 Ocak'ta icra edilen operasyonda Çumra ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından kiralanan depolardan 1 Kasım 2023'te buğday çalınması olayı ile ilgili 11 şüpheli yakalanmış, 3'ü tutuklanırken, 8 şüpheli adli kontrol almıştır. Sarayönü ilçesinde 29 Ocak'ta kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı olayında, 2 bin 430 adet sikke ve 164 adet tarihi obje ele geçirilmiş, yakalanan 3 şüpheli adli kontrol almıştır. Son 2 ayda İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, 8 yağma olayında yakalanan 24 şüpheliden 11'i tutuklanmış, motosiklet hırsızlığı olaylarında 1 zanlı tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, piyasa değeri toplam 190 bin lira olan 5 motosiklet bulunarak sahiplerini teslim edilmiştir. Yapılan 98 kayıp şahıs müracaatında 91 şahıs bulunmuş, 8'inin aranmasına devam edilmektedir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda da 46 aranan şahıs yakalanmış, 15 şahıs tutuklanmıştır."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum