Konya'da 700 günde saray inşa edilecekti! Yeni karar açıklandı

Konya'da 700 günde saray inşa edilecekti! Yeni karar açıklandı

Konya'da yeni projeler hızla devam ediyor. Son olarak 700 günde Adliye Sarayı inşa edilecekti. Akşehir Adliye Sarayı projesinde yeni bir gelişme yaşandı.

İşlevini tamamlayan Akşehir Adliyesi'nin yerine yapılması planlanan yeni Adalet Sarayı ihalesinde olumsuzluk yaşandı. Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin, yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle ihale iptal edildi.

adliye-443.webp

700 GÜNDE İNŞA EDİLECEK SARAY İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Daha önce 3 kez ihaleye çıkılan Akşehir Adalet binası yapım işinde yakın zamanda bir ihale daha yapıldı. Teklifler değerlendirildi. Projede beklenmeyen bir gelişme yaşanarak, ihale iptal oldu. 700 gün içinde tamamlanması planlanan Akşehir Adalet Sarayı projesinde yine bir yol alınamadı.

2-5.jpg

İHALENİN İPTAL EDİLME GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Akşehir Adalet Sarayı, 19 bin metrekare toplam inşaat alanı, bodrum, zemin ve 4 kat, 1’i ağır ceza olmak üzere toplam 9 duruşma salonu, 19 hâkim ve 16 savcı odası, İcra Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Nöbetçi Savcılık birimleri, toplam 187 araçlık otoparktan oluşacaktı. Akşehir Adalet Sarayı projesi, 2022 yılında yatırıma koyulmuştu. İhalenin iptal edilme gerekçesinin yapılan bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin, yaklaşık maliyetin çok üzerinde olduğu öğrenildi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum