Konya'da 68 yıldır kuru fasulye kuyruğu hiç bitmedi! İşte lezzetin sırrı

Konya'da 68 yıldır kuru fasulye kuyruğu hiç bitmedi! İşte lezzetin sırrı

1955 yılından bu yana Konyalılara hizmet veren, şehrin meşhur esnaf lokantalarından olan Kazımağa'da özellikle öğle vakitlerinde uzun kuyruklar oluyor.

Konya'da birçok lezzet durağı bulunuyor. Yıllardır şehre hizmet veren lokanta ve restoranlar ise vatandaşın öncelikli tercihleri oluyor. Bu kapsamda Konyalıların en uğrak mekânlarından biri de Kurucu Kazımağa. 1955 yılından beri Konya'da Araboğlu Makası'nda hizmet veren Kazımağa, özellikle kuru fasulyesiyle “Şehrin efsane” lezzetlerinin başında geliyor.

0c504a49-faff-4e97-9607-26d17f86fd4d-1.jpg

ÖĞLE SAATLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUYOR

Kurucu Kazımağa'da özellikle öğle vakitlerinde ciddi bir yoğunluk oluyor. Vatandaşlar, Kazımağa'da kuru fasulye, pilav ve kavurma yemek için dakikalarca sıra bekliyor. Birçok vatandaş, Kazımağa'da yediği kuru fasulyenin lezzetini hiçbir yerde bulamadığını söylüyor. Vatandaşlar, “Kazımağa, yıllardır aynı yerde hizmet veriyor.

img-1770-1.jpg

Her geldiğimizde burası çok kalabalık, yoğun. Sıra beklediğimiz günler oluyor. Pilavı ve kuru fasulyesi çok iyi. Yanında bir de soğan yiyoruz. Ekmeği de harika. Kazımağa'nın gerçekten kurusu çok güzel. Herkese tavsiye ederiz” dedi.

387646553-357651719961511-4194867977483511982-n-1.jpg

BİZ YEMEKLERİMİZE SEVGİMİZİ DE KATIYORUZ

Konyalıların ilgisinden memnun olduklarını dile getiren Kurucu Kazımağa İşletme Sorumlusu Cihan Karaoğlan ise şunları ifade etti: “Biz, 68 yıldır Araboğlu Makası diye bilinen yerde hizmet veriyoruz. Kuru fasulyemiz, pilavımız ve kavurmamızın ayrı bir lezzeti var. Öğle vakitlerinde genellikle dükkânın önünde kuyruklar olur. İçeri boşaldıkça, müşterilerimizi masaya alırız. Biz, yemeklerimizde kaliteli malzeme kullanırız. Yemeklere ayrıca sevgimizi de ekleriz. Bizi, diğer işletmelerden farklı kılan, yemeğimizi lezzetli yapan kaliteli malzemenin yanında, sevgimiz. Böyle olunca kalite de kaçınılmaz oluyor. Müşterilerimizin gösterdiği ilgiden memnunuz. Herkesi Kurucu Kazımağa'ya bekliyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum