Konya'da 50 yıldır yemek rezaleti devam ediyor! Bu bir soygun

Konya'da 50 yıldır yemek rezaleti devam ediyor! Bu bir soygun

Konya merkezde 50 yıldır bazı mekanlardan kaynaklı sorunların devam ettiği ortaya çıktı. Yemek rezaleti ve soygun 50 yıldır sürüyor.

Konya'da özellikle Mevlana civarında bazı esnaflardan “Yüksek fiyat çekiyorlar” şikayeti gelirken, bu durumun bugüne özel bir şey olmadığı belirlendi. 50 yıl önce de şehirde aynı durumun yaşandığı gazete arşivlerinden ortaya çıktı.

5-1-3.jpg

Konya, son 10 gündür Mevlana civarında hizmet veren bir restoranın vatandaşa “Fiyat listesi” oyununu konuşuyor. Yerli ve yabancı turistlerden daha fazla para kapmanın tezgâhını kuran bazı işletmeler, Konyalılar tarafından da büyük tepki alıyor. Birçok vatandaş, bu işletmelerin tespit edilip, cezalandırılmasını istiyor.

ŞEHRİN İMAJINA ZARAR VERİYORLAR!

Şehre gelen yerli ve yabancı turistler, işletmelerin tezgâhına düşerken, Konyalılar hangi işletmenin ne kadara satış yaptığını bildiği için bu oyuna gelmiyor. Bir iki işletmenin yaptığının cezasını tüm Konya çekiyor. Konya'ya gelen, bu oyuna düşen turistler, gittiği her yerde Konya'daki bu çirkin olayı anlatıyor. Şehrin imajı da “Para gözlülükten” dolayı büyük zarar görüyor.

5-2.jpeg

40 YIL ÖNCE DE AYNI MANŞET ATILMIŞ!

Merhaba Gazetesi'nin yaptığı araştırmalara göre şehirde yaşanan ve 10 gündür konuşulan bu olumsuz olayın sadece bugüne özgü olmadığı, 50 yıldır aynı problemin Konya'da yaşandığı görüldü. 1973 yılında gazetelerin attığı “Pahalı olduğu için turistler lokantada yemek yemiyor” manşetleri, bu sorunun kronik bir sorun olduğu ve soruna acilen çözüm bulunması gerektiğini gözler önüne serdi. 50 yıl yayımlanan Türkiye'de Yarın Gazetesi'nde şehirdeki bazı esnafların “Turisti yolmanın yollarını aradığını” yazdı. Aç gözlü esnafların bu tutumu, işlerini düzgün ve hassasiyetle yapan esnafların da önünü tıkıyor ve o esnafları da diğer esnaflarla aynı kefeye koyuyor. Esnaflar ve vatandaşlar, parayı önceleyen bazı esnaflar tarafından Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlere uygulanan ve şehrin adını lekeleyen bu tarifenin son bulmasını istiyor. Yine 1973 yılında Konya'da bazı esnafların kaliteden ziyade paraya öncelediği de haberlere konu oldu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
65 Yorum