Konya'da 354 koyun bu dağa bırakıldı! Özgürce gezecekler
Türkiye genelinde en çok koyunun yaşadığı şehirlerden birisi Konya. Son olarak 354 koyunun aşılanıp bu dağa bırakılması dikkatlerden kaçmadı.
Konya, küçükbaş hayvancılığın yapıldığı şehirlerin başında geliyor. Kent genelinde keçi, koyun ve kuzu yetiştiriciliği yaygın bir şekilde yapılıyor. Konya'nın dağlarında ise yaban koyunu popülasyonu her geçen gün artıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 8. Bölge Müdürlüğü ekipleri yaban koyunlarını gözetim altında tutmaya devam ediyor.
7 GÜN 24 SAAT GÖZETİM ALTINA TUTULUYORLAR
Nadir türlerden olan Anadolu yaban koyunları, bulaşıcı hastalık riskine karşı aşılandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 8. Bölge Müdürlüğü ekipleri, 354 Anadolu yaban koyununu aşılayıp kayıt altına aldı.
Aşılamanın ardından yaban koyunları, doğal yaşam alanları olan ve 7 gün 24 saat kameralarla gözetim altına tutulan Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na bırakıldı.
Anadolu yaban koyununun özellikleri nelerdir?
Anadolu yaban koyununun kılları kısa ve kalındır. Kuyruğu da evcil koyunlara göre kısadır. Bacakları ise ince ve uzundur. Arka bacakları ön bacaklarına göre uzun olan Anadolu yaban koyunları yokuş yukarı çok hızlı bir şekilde koşabilmektedir. Kaya davarı, dağ koyunu, yaban koyunu, ceran, ceren gibi adlarla adlandırılan Anadolu yaban koyunu evcil koyunlardan çok geyik ve yaban keçilerine benzemektedir. Görme, işitme ve koku alma duyuları çok iyi gelişmiştir.
Kaynak:Anadolu Ajansı