Konya'da 2’nci etap tramvayı  bakanlık yapacak

Konya'da 2’nci etap tramvayı bakanlık yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10 kilometrelik Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Projesi'ni Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yapacaklarını dile getirdi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki bütün şehirleri raylı sistemlerle donatmaya devam ettiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile dün akşam yayınlanan resmi gazetede belirtildiği üzere Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı'nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildiğini söyledi.

Uraloğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tramvay Hattı'nın devamı olacak 10 kilometrelik Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Projesi'ni de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yapacaklarını kaydetti.

9-2.jpg

Bakan Uraloğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Konya stadyum- şehir hastanesi 1. Etap tramvay hattı ile birlikte Barış Caddesi Tramvay Hattı'nın da belediye tarafından yapıldığını hatırlattı. Söz konusu hatların entegrasyonunu sağlayacak olan Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı'nın ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildiğini bildiren Bakan Uraloğlu, "Her zaman söylüyoruz, biz vatandaşlarımız için hizmet siyaseti yapıyoruz, şantiyelerden çıkmıyoruz. Tek amacımız var; vatandaşımızın ayağına taş değmesin. Bu nedenle Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı tramvay hatlarının entegrasyonunu sağlayacak bu hattı da Bakanlığımız yapacak ve Konyalı hemşerilerimizin hizmetine sunacak" dedi.

10 İSTASYONDAN OLUŞACAK

Bakan Uraloğlu, 10 kilometre uzunluğundaki Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı projesinin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da hazırlandığını belirterek, bu sayede Bakanlık yatırım programına alınması için gerekli çalışmaları hızla başlatabildiklerini söyledi. Hattın yatırım programına alınmasından sonra öncelikli olarak ihalesinin hemen yapılacağını bildiren Bakan Uraloğlu, "Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tramvay Hattı'nın devamı olacak Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı'nı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak tamamlamayı planlıyoruz. 10 istasyondan oluşacak bu 10 kilometrelik hattımızı 80 kilometre hıza uygun inşa edeceğiz. Projemiz yolcu hareketliliğinin yoğunluğunun olduğu Otogar ve Stadyum Bölgelerine de hizmet verecek" diye konuştu.

ÇEVRECİ VE KONFORLU

Bakan Uraloğlu, raylı sistem projelerinin çevreci, konforlu, güvenli ve hızlı olduğunu vurgulayarak raylı trafik çilesini de kaldıran raylı sistem projelerine devam edeceklerini söyledi. Uraloğlu, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi şehir içi rayla sistem projelerini de üstlenerek vatandaşlarımızın konfora ve çevreci teknolojileri ulaşmasını sağlayacağız. Bu projelere dur durak demeden devam edeceğiz" dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum