Konya'da 26 yıl geçmişi olan dev firma konkordato ilan etti! 1 yıl süre verildi

Konya'da 26 yıl geçmişi olan dev firma konkordato ilan etti! 1 yıl süre verildi

Konya'da faaliyet gösteren 26 yıllık dev firma konkordato ilan etti. 100'den fazla ürünün üretimini gerçekleştiren firmanın konkordato ilan etmesi herkesi şaşırttı. Firmaya 1 yıl süre verildi.

Küresel ekonomik kriz birçok dünya ülkesinin ekonomisini sarstı. İflas ve konkordato ilan eden firma sayısında ciddi artış var. Koronavirüs salgını döneminde tedarik zincirinin kırılmasıyla sıkıntılar başladı. Finansman kaynaklarına erişimin zorlaşmasıyla işletmeler krize girdi. Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu ise nakit para akışı. Birçok firma alacaklarını tahsil edemediği için borçlarını ödeyemiyor. Böylece zincirleme bir sıkıntı ortaya çıkıyor.

yildiz-kimya-3.jpg

FİRMALARIN BORCU DAĞ GİBİ OLDU ANCAK NAKİT PARA YOK!

Firmaların gelir gider dengesi bozuldu. Durumu düzeltmek için çareyi bankalarda bulanlar ise hayal kırıklığı yaşadı. Son zamanlarda faizin yüzde 50'ye kadar dayanmasıyla bankalar kredi musluğunu kapattı. Birçok başvuru geri çevriliyor. Kredi almayı başaranlar ise geri öderken yüksek faizden dolayı sıkıntı yaşıyor. Bu yüzden Türkiye'de konkordato ve iflas eden firma sayısı arttı.

yildiz-kimya.jpg

KONYALI 26 YILLIK FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ

Son olarak Konya sanayisinde 26 yıldır faaliyet gösteren dev firma konkordato ilan ettiğini duyurdu. Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren firmanın 1998 yılında kurulduğu belirtildi. Şuan Konya'daki fabrikasında 50 çalışanı istihdam eden firmanın aynı zamanda 100'den fazla ürünün üretimini gerçekleştirdiği biliniyor.

yildiz-kimya-6.jpg

Ürün çeşitlerinde ise kozmetik maskeler, tonikler, ve şampuanlar yer alıyor. Firmanın onlarca ülkeye ihracat yaptığı öğrenildi. Bünyesinde 8 markayı barındıran firmanın ismini en çok Konyalılar merak ediyor. Kaliteli ürünleriyle ön plana çıkan firmanın ismi ise Yıldız Kozmetik Kimya Anonim Şirketi. Firmanın ekonomik gerekçelerle konkordato ilan ettiği söyleniyor. Daha önce mahkeme tarafından 3 ay geçici mühlet kararı verilen firmayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Firma için 1 yıl konkordato kesin mühlet kararı verildi.

yildiz-kimya-4.jpg

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden yapılan yeni konkordato duyurusu şu şekilde:

Mahkememizde görülen konkordato davasının yargılaması sırasında, 2004 s. İİK.nin 289/3. maddesi gereğince, Konya Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 55220 sicil sırasında kayıtlı davacı YILDIZ PROFESYONEL KOZMETİK KİMYA A.Ş.'ye 13/03/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 YIL SÜREYLE KONKORDATO KESİN MÜHLETİ VERİLMESİNE, konkordato geçici komiseri olan ABDULKADİR ÇETİN'in bugünden itibaren konkordato komiseri olarak görevine devam etmesine karar verilmiştir. Mahkememizin bu davasının (muhtemelen karar duruşması da olacak olan) duruşması, 11/09/2024 günü saat 13.30'da Mahkememizin duruşma salonunda yapılacaktır. Konkordato talebine itirazı olanların, itiraz sebeplerini duruşma gününden en az 3 gün önce yazılı olarak Mahkememize bildirmek kaydıyla duruşmada hazır bulunabilecekleri, itirazların da duruşmada değerlendirileceği tebliğ ve ilan olunur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum