Konya'da 19 Mayıs coşkusu dijital ortamda yaşanacak

Konya'da 19 Mayıs coşkusu dijital ortamda yaşanacak

COVİD-19 salgını sebebiyle  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 15-21 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları dijital ortamda yapılacak etkinliklerle kutlanacak 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 15-21 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları COVİD-19 salgını sebebiyle ve Gençlik ve Spor Bakanlığı talimatları doğrultusunda dijital platformlarda sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına uyularak  yapılması planlandı.

Konuyla ilgili olarak Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile yine 38. yılını kutlayacağımız 15-21 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamalarınİlimizde aşağıda belirtilen program başlıklarında etkinliklerin yapılması planlanmıştır.

Çelenk Sunma Töreni;

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İl Müdürümüz Abdurrahman ŞAHİN’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak.

Aynı Anda İstiklal Marşımızın Okunması;

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın belirleyeceği bir saatte İlimizde 19 Mayıs Salı günü aynı anda ses sistemleri üzerinden İstiklal Marşımız okunacak, evlerindeki vatandaşlarımızda balkonlardan eşlik edecekler.

Konya TOHM ve Milli Sporcularımız Konya Büyükşehir Stadyumunda Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri açarak İstiklal Marşımızı seslendirecekler.

Halka Ortak Spor Yaptırma;

İl Müdürlüğü antrenörlerimiz site gibi toplu yaşam alanlarına giderek vatandaşlarımıza evlerinin pencere ve balkonlarında spor egzersizleri yapmaları teşvik edilecek.

‘‘AİLELER EV ORTAMINDA SPOR YAPIYOR” VİDEO YARIŞMASI;

Tüm aile bireyleri ev ortamında ortak yaptıkları spor faaliyetlerinin kısa videolarını #Evde19Mayıs etiketiyle paylaşanlar arasından 19 kişi ise TRT Spor ekranında milli sporcularla canlı görüşme şansı bulacak. Yapılan değerlendirme sonucunda en iyi üç videoya ödül verilecektir.

HAVA SPORLARI GÖSTERİSİ;

Saraçoğlu Spor Tesislerimizde Para Motor ve hava araçları ile Türk Bayrağımız ve Sayın Bakanımız Dr. Mehmet  Muharrem Kasapoğlu ’nun kutlama mesajı havadan gösterime sunulacak.

EVLERDEN AYNI ANDA HALK OYUNLARI;

Halk Oyunları Eğitmenlerimiz tarafından evlerinin pencerelerinde ve balkonlarında bulunan vatandaşlarımızın da katılımıyla Konya yöremize uygun Halk Oyunları oynanacak.

SANAL ORTAMDA MAHALLİ SPORTİF YARIŞMALAR;

Hafta boyunca İl Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımızın evlerinden katılacağı Karate Kata, Taekwondo Poomse, Satranç, Okçuluk, Dart Sanal müsabakaların sonucunda yapılacak olan değerlendirmelerde dereceye girenler madalya ve kupalarla ödüllendirilecektir.

İlimiz Milli Sporcularının Sosyal Medyalarında Bayram Mesajları;

İlimizin milli ve derece kazanmış sporcuları ile irtibat kurularak sporcuların 19 Mayıs’ın anlam ve önemine ilişkin bireysel etkinliklerini sosyal medyada paylaşmalarının sağlanacaktır.

Gençlik Merkezi Faaliyetleri;

Gençlik Merkezi üye gençleri tarafından dijital platformlarda Gençlik Marşı, Gençliğe Hitaben Şiirler, Atatürk’ün Samsun’a Çıkış Tasviri (3 Boyutlu), Memleket Türküleri, Gençlere Öğütler, Suriyeli öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın okunması, Akıl ve Zeka Oyunları, Uçurtma Etkinliği ve Folklor çalışmaları yapılacaktır.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.