Konya'da 15 bin lira maliyetle otomobil üretti!

Konya'da 15 bin lira maliyetle otomobil üretti!

Konya'da 15 bin lira maliyetle üretilen otomobil ilgi çekiyor.

Araba sevdasıyla bundan birkaç yıl önce ürettiği otomobili Konya'ya getirdi. 15 bin lira maliyetle üretilen otomobili gören Konyalılar heyecanlanıyor.

Oğlunun istediği akülü arabayı yapmak için evinde çalışmaya başlayan fakat daha sonra bu düşüncesinden vazgeçen Fahri Karabaş’ın yıllar önce yaptığı spor araba büyük ilgi görüyor. Karabaş, kırmızı renkli spor otomobiline gözü gibi bakıyor.

2-1.jpeg

2012 yılında oğlu Beyazıt’ın akülü araba isteği üzerine evinde spor otomobil araç çalışmasına başlayan Fahri Karabaş, yaklaşık 9 aylık bir çalışmanın sonunda kendi otomobilini yaptı. Mersin’de yaşarken yaptığı spor arabayı Türkiye’nin farklı şehirlerinde de sergileyen Fahri Karabaş, 1, 5 yıl önce Konya’ya taşındı. Kırmızı renkli spor arabasını gittiği her şehre de götürüyor. Aracın trafik tescili olmadığı için sadece evinin önünde kullanabilen Karabaş, spor otomobiline gözü gibi bakıyor.

2-2.jpg

OTOMOBİLİ TÜRKİYE’NİN FARKLI ŞEHİRLERİNE GÖTÜRDÜM

2012 yılında Mersin’de yaşarken bu otomobili yaptığını dile getiren Fahri Karabaş, “Amacım oğluma akülü bir araç yapmaktı. Birkaç defa farklı denemelerimiz olduktan sonra üçüncü denemede bu otomobili yapmaya karar verdik. 2011 yılında akülü arabalar 500 TL idi. Oğlum ben sana yenisini yapacağım dedim. Oğlum şu an bu arabaya binemiyor. Çünkü trafiğe çıkması yasak bu aracın. Akülü araç alamadık ama bir araç yaptık. Bu aracın tamamlanma süreci 9 ayı buldu. Toplama bu araç oldu. Bu aracı Mersin’de yaptım. Daha sonra Bandırma’ya çalışmaya gittiğim zaman bu aracı taşıyıcıyla oraya götürdüm. Orada 3 yıl kaldım. Daha sonra Kırklareli’nde kaldım bir süre. 1,5 yıl önce de Konya’ya taşındım” dedi.

15 BİN TL’YE MAL OLDU

Otomobilin maliyetinin kendisine 2012 yılında 15 bin TL’ye mal olduğunu kaydeden Karabaş, şunları kaydetti: “O dönem bu otomobili yapmak için çok emek verdiğim gibi maddi anlamda da çok harcama yaptım. 15 bin TL para harcamıştım. Şimdi yapacak olsaydım bu araç için 100 bin TL harcayabilirdim. Şimdi araçların yedek parçaları çok pahalandı. Lastik, jant, kaporta, koltuk döşeme hepsi çok pahalandı. Böyle bir ortamda şu an aynı aracı yapmak istesem çok para harcamam gerekir. Bu otomobili yaptığım yıllarda 5 bin TL kredi bile çekmiştim. Aracı bitirebilmek için bu krediyi çekmem gerekiyordu. O zaman ailem bile bana tepki göstermişti. Akülü araba üzerinde çalışırken bir süre sonra araçta güzel bir şekil oluştuğunu gördüm. Bu aracı biraz daha geliştirmek istedim ve ikinci aşamaya geçtim. Aracın orijinali kendi otomobilimdi. Onun yürüyen aksamlarını kullandım. Daha sonra da iş, akülü arabadan çıkıp spor otomobile dönüştü."

2-3.jpeg

TRAFİKTE KULLANMAYI ÇOK İSTERDİM

Trafik tescili yapılmayan aracın otellerde ve turistik yerlerde gösteri amaçlı kullanılabildiğini dile getiren Fahri Karabaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gönül isterdi ki bu otomobilimle yaz aylarında trafiğe çıkabileyim. Ama mevzuat buna izin vermiyor. Bandırma’da yaşarken özel günlerde belediyenin özel izniyle bu aracı çıkarıyordum. İnsanlar büyük ilgi gösteriyordum. Şimdi ise mecburen ev önlerinde kullanıyorum ya da ara sıra bakımı için bahçeye çıkarıyorum. Bu aracı kapalı ortamlarda muhafaza ediyorum. Zaman zaman bakımını yapıyorum. O zaman ilk yerli ve milli aracı yaptım diyebilirim. Medya otomobile çok ilgi gösterdi. Araba ülke gündemindeyken Mısır’da darbe oldu, çözüm süreci gibi konular gündeme gelince otomobil gündemin arasında kaynadı. Türkiye’de bu tarz araçlar arasında benim aracım ilgi gördü. Şu anda bir maket uçak projesi üzerinde çalışıyorum. Mart ayı içerisinde bu aracı uçurmayı planlıyorum. Çok farklı bir tasarım olacak.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum