Konya'da 14 bin 400 kişinin aynı anda ibadet edeceği caminin temeli atıldı

Konya'da 14 bin 400 kişinin aynı anda ibadet edeceği caminin temeli atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mevlana Çarşısı ile Yeni Altın Çarşısı dönüşüm projeleri ve 82 bin metrekarelik alana inşa edilecek Millet Bahçesi'nin temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.

Kurum, eski stadyumun bulunduğu alana yapılacak millet bahçesini de bugün ilk fidanlarıyla buluşturacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Millet bahçemizi, çocuklarımız için tenis kortu, basketbol sahası, satranç grubu, oyun alanlarıyla, yine gençlerimizin kitap okuyacakları millet kıraathanesiyle, göletiyle, Türk-İslam Bahçesi, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla Konya'mıza, Konyalı hemşehrilerimize armağan edeceğiz. Yatırım bedeli 44,5 milyon lira olan bu millet bahçemizi, 108 bin metrekarelik devasa bir alanda yapıyoruz. Projemizi inşallah bu yılın ağustos ayında tamamlayıp sizlerin, Konyalı hemşerilerimizin, gençlerimizin hizmetine sunacağız.

adsiz1-001.jpg

Yine bu millet bahçemizde, selatin camileri gibi kültürümüzü, medeniyetimizi yansıtan çok güzel bir camimizi de Konyalı kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. 23 metre kubbe çapıyla, 59 metre yüksekliğindeki 4 minaresiyle, açık avlusuyla birlikte 14 bin 400 kardeşimizin aynı anda saf tutacağı camimizin de temellerini bugün atıyoruz. Yeni millet bahçemiz, yeni camimiz, Konya için hayırlı uğurlu olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum