Konya'da 100 bin liraya arsa satıyorlar! Aylık kira getirisi 9 bin lira

Konya'da 100 bin liraya arsa satıyorlar! Aylık kira getirisi 9 bin lira

Ulusal olduğunu öne süren bazı firmalar, üreticilere yönelik kampanyalarını sürdürüyor. Bu firmalar, çiftçilerin arazilerini kendilerine kiralamaları durumunda çiftçiye aylık yüksek kira ödeyeceklerini ve üreticileri umreye göndereceklerini belirtiyor.

Uluslararası ve ulusal birçok firma, gözünü Konya Ovası'ndaki tarım arazilerine dikti. Firmalar, çiftçinin tarlalarını kiralamak için yeni yöntemler deniyor. Emlakçılar, İstanbul başta olmak üzere farklı şehirlerden firmalar, Konya'da arsa satışına başlarken, çeşitli kampanyalara imza attıklarını da duyuruyor. Bu kampanyalar, sosyal medya hesapları üzerinden sponsorlu reklamlar verilerek, herkese duyuruluyor. Konya çiftçisi, bu kampanyalara yoğun ilgi gösteriyor. Üreticiler, firmaları arayarak, bilgi alıyor.

6-001.jpg

‘ARAZİLERİNİZİ BİZE KİRALAYIN KİMYON EKELİM, PARASINI VERELİM’

Firmalar, birçok şehirde olduğu gibi Konya özelinde de kampanya yaptıklarını duyuruyor. Bir firma, Sarayönü'nde yeni bir projeyi hayata geçireceğini verdiği reklamla duyurdu. Bu firma. 100 bin TL'ye arsa alınması durumunda çiftçiye aylık 9 bin 250 TL kira getirisi verileceğini belirtti. Çiftçinin her ay düzenli kira geliri edeceğini reklamlarında sıklıkla vurguladı. Firma, çiftçinin satın aldığı parseli kendilerine kiralamasını istiyor. Firmanın tarımsal faaliyeti kendisinin yürüteceği söyleniyor.

2-5-001.jpg

Yine firma tarafından tarım faaliyeti yürütülen parseller için üreticiye kira ödemesi vadediliyor. Bu firma, kendilerinden bilgi almak isteyen üreticilere arazilerinde kimyon ekimine başlayacaklarını ifade ediyor. Mart ayı sonunda ekimi tamamlanan kimyonun, temmuz ayında da hasadının yapılacağı firma temsilcileri aracılığıyla dile getiriliyor. Kimyon hasadının hemen ardından, ekim ayında da makarnalık buğdayı ekimi yapılacağı söyleniyor. Firma, projelerinin ne zaman başladığı sorusu ile ilgili de “Kasım 2023” yanıtını veriyor.

2-4.jpg

ÇİFTÇİYE AYLIK 8 BİN TL KİRA GETİRİSİ VE UMRE JESTİ

Başka bir firma ise kampanyasında farklı bir konsepti hayata geçireceğini duyurdu. Bu firma, 4 parselin 80 bin TL olduğunu reklam çalışmalarında belirtirken, üreticinin arazisini kiralaması durumunda da aylık 8 bin TL kira getirisine sahip olacaklarını duyurdu. Firma, kampanyada bununla yetinmeyip, çiftçiye bir hediye daha vereceklerini aktardı. Firma temsilcileri,
topraklarını kiralayan çiftçilere bir de umre hediyesi vereceklerini ifade etti.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum