Konya'da 10 gün boyunca kültür rüzgârı esecek

Konya'da 10 gün boyunca kültür rüzgârı esecek

Anadolu Selçuklu Devletine uzun yıllar başkentlik, çeşitli medeniyetlere de ev sahipliği yapan Konya'da, kitap okumak bir kültür haline geldi. Konya, son yıllarda tarım, sanayi, hayvancılık kenti olma özelliğinin yanı sıra, kitap şehri olarak da anılıyor

Kültürlerin buluşma noktası olan Konya'da önümüzdeki 10 gün dolu dolu geçecek. Birbirinden önemli yazarlar ve kitaplar, düzenlenecek olan Konya Kitap Fuarı'nda Konyalılarla buluşacak. Her yaştan vatandaş, Kitap Fuarı'na akın edecek. Son yıllarda Konya'nın kitaba, okumaya, bilgilenmeye yönelik yaptığı yatırımlar da herkesin takdirini kazandı. Konya, son yıllarda artık “Kitap Şehri” olarak da biliniyor.

BÖLGE İLLERDEN DE KATILIM BEKLENİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Konya Kitap Günleri, pandemi nedeniyle verilen bir yıllık aranın ardından bu yıl yeniden kitapseverlerle buluşuyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentin gastronomi ve bilim festivallerinden sonra önemli bir etkinliğe daha hazırlandığını belirterek, Türkiye’nin en çok kütüphaneye gidilen şehrinde Kitap Günleri’nin yaklaşmasının heyecanını yaşadıklarını kaydetti. 1 milyondan fazla kitabın okur severlerle buluşacağını ifade eden Altay, ''Bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah 1 milyondan fazla kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500’den fazla etkinlikle Kitap Günlerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kitap Günlerimiz 15 Ekim’de Selçuklu Kongre Merkezi’nde kapılarını kitapseverlere açıyor. 24 Ekim’e kadar tüm kitapseverleri Konya’mıza bekliyoruz. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Sadece Konya değil, bölge illerin tamamındaki kitapseverlerin kitapla buluşması için herkesi Konya’ya bekliyoruz” diye konuştu.

kitap-hediye-4-1200x800.jpg

KONFERANSLAR DA VERİLECEK

Siyasi, tarihi, romantik, polis-adliye, yakın geçmiş ve daha birçok türün bir arada bulunacağı Konya Kitap Fuarı'nda onur konuğu yazarlar bir de konferans verecek. Konferaslarda gerek Konya gerekse farklı birçok konu ele alınacak. Özellikle üniversite öğrencilerinin bu konferanslara daha da ilgi gösterdiği biliniyor.

rltwb0ps9mo4s44kk0-1280x666.jpg

ŞEHRİN EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Konya Kitap Fuarı ile Konya, bölgeye hitap edecek. Bu tarz organizasyonlarla Konya'nın ismi kültürel anlamda daha da öne çıkacak. Çeşitli şehirlerden gelecek vatandaşlar aynı zamanda şehrin ekonomisine de katkı sağlayacak. Konya Kitap Fuarı ile aynı zamanda öğrencilere okuma alışkanlığı, kitap sevgisi, analitik düşünme özelliği de kazandırılmak isteniyor. Çocuklarla birlikte anne ve babalar da Kitap Fuarı'na büyük bir ilgi gösteriyor.

EYYÜB KARAKUZU

konya-kitap-gunleri-fuari-ne-zaman-sorusu-cevabini-buldu-001-1193x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum