Konya vekillerinin meclis karnesi

Konya vekillerinin meclis karnesi

Konya Milletvekilleri arasında mecliste en çok konuşan İYİ Partili Yokuş olurken, en az konuşan ise AK Partili Selman Özboyacı oldu. Çoğu AK Partili vekil araştırma ve soru önergesi vermezken, en fazla soru önergesini veren Saadet Partili Karaduman oldu

Daha önce Konya'nın 15 Milletvekilinin sosyal medya karnesini çıkaran Merhaba Gazetesi, yaptığı bir çalışmayla bu kez de vekillerin genel kurulda ne kadar konuştuğunu, hangi vekilin kaç Kanun Teklifi, kaç Soru Önergesi ve kaç Araştırma Önergesi verdiği çıkardı. Yapılan çalışmaya göre Konya'da en genel kurulda en çok konuşan milletvekili İYİ Partili Fahrettin Yokuş olurken, en az söz alan milletvekili de AK Partili Selman Özboyacı oldu. AK Parti'de çoğu milletvekilinin kanun teklifi, soru önergesi ve araştırma önergesi vermediği görüldü. AK Partili vekiller arasında sadece Ziya Altunyaldız, 4 kez kanun teklifi verirken, Abdullah Ağralı ise 1 kez Araştırma Önergesi verdi. MHP Milletvekilleri arasında Esin Kara'nın Kanun Teklifi, Soru ve Araştırma Önergesi'nde ön plana çıktığı gözlemlendi. Konyalı Milletvekilleri arasında en çok Soru Önergesi veren Milletvekili de Saadet Partili Abdulkadir Karaduman oldu. Yine en çok Araştırma Önergesi veren Milletvekili de İYİ Partili Fahrettin Yokuş oldu.

MECLİSTEKİ ÇALIŞMALARIYLA GÖZE ÇARPTI

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 27. Yasama Döneminin ikinci yılında da Konya’nın en başarılı vekili olmayı sürdürdü. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından İYİ Parti’den tek vekil olarak seçilen Yokuş, 8 Temmuz 2018 Günü Meclis’te yemin etmesinin ardından 27. Dönem Yasama Yılı faaliyetlerine başlamıştı. Fahrettin Yokuş, 2019 yılında Meclis’teki yasama çalışmalarıyla Konya’nın en çalışkan vekili olarak dikkat çekti.

tbmm-4025.jpg

EN AZ KONUŞAN VEKİL ÖZBOYACI OLDU

Yokuş, Konya’da seçilen 15 vekil içinde Meclis’te bu yıl da birinciliği elden bırakmadı. Konya vekilleri içinde açık ara farkla Genel Kurulda en çok söz alan vekil, Yokuş oldu. İyi Parti vekili Fahrettin Yokuş, ant içme konuşması haricinde Genel Kurulda 74 konuşma yaparken, MHP Vekilleri Esin Kara 19 ve Mustafa Kalaycı 21, CHP vekili Abdüllatif Şener; 12, Saadet Partisi Konya milletvekili Abdulkadir Karaduman 9, AK Parti milletkekilleri; Hacı Ahmet Özdemir ve Halil Etyemez 9, Orhan Erdem 12, Ziya Altunyıldız ve Tahir Akyürek 6, Gülay Samancı, Leyla Şahin Usta ve Abdullah Ağralı 2, Ahmet Sorgun 3, Selman Özboyacı ise 3 kez konuşma yaptı.

KONYA'NIN SORUNLARINI YAKINDAN TAKİP ETTİ

Fahrettin Yokuş, gerek Meclis’teki yasama faaliyetleriyle gerekse Konya’nın sorunlarını, Konya halkının istek, talep ve şikayetlerini dinleyip, takip ederek ve sıkça Konya'ya gelerek de dikkat çekti. Bununla birlikte Yokuş, seçildiği bölge olan Konya’nın yanı sıra Türkiye’de yaşayan 82 milyon vatandaşın vekili olduğunu ve makam kapısının herkese açık olduğunu da her konuşmasında dile getirdi. Yokuş, Konya ve ülke genelindeki çiftçi, işçi, memur, emekli, esnaf, polis ve işsizlerin sorunlarını yakından takip ederek, çözüme kavuşması adına çalışmalarda da bulunmaya da devam ediyor. Yokuş, daha önce Türkiye Kamu Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanlığı görevini de yürüttü.

turkiye-buyuk-millet-meclisi-2.jpg

ESNAFIN VE ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

Dünyayı etkisi altına korona virüsün Türkiye'de görülmesiyle birlikte, TBMM yasama faaliyetlerine kısa bir ara verdi. Bu süre zarfında da Yokuş, çalışmalarına devam etti. Pandemi sürecinde kolluk kuvvetlerine, memurlara bayram ikramiyesi kanun tekliflerini Meclis Başkanlığına sundu. İYİ Partili Fahrettin Yokuş, yerel medyanın ve basının sorunlarına çözüm bulmak amacıyla meclis çatısı altında basın toplantısı düzenledi. Yine pandemiden etkilenen çiftçilere, esnafa, dar gelirli vatandaşlara destek sağlanması yönünde birçok çalışmalarda bulundu.

KONYALI VEKİLLERİN YASAMA KARNESİ

Yokuş, 8 Temmuz 2019-2020 Yılı Yasama Döneminin ikinci yılında Konya vekilleri arasında en çok konuşan Milletvekili oldu. Konya Milletvekillerinin Genel Kurul konuşmaları dışında yasama faaliyetlerine bakıldığında; İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, 15 Kanun Teklifi, 63 Soru Önergesi, 17 Araştırma Önergesi vererek milletvekilliğinin ikinci yılında da önemli işlere imza attı. Diğer Konya Vekillerinin yasama faaliyetleri sıralamasına bakıldığında ise; AK Parti’den Ziya Altunyıldız’ın sadece 4 kanun teklifi, Abdullah Ağralı’nın ise 1 Araştırma Önergesi vermiş olduğunu görüldü. Diğer Ak Parti vekilleri ise; yasama yılında herhangi bir Kanun Teklifi ve Araştırma Önergesi çalışmasında bulunmadı. MHP vekilleri, Mustafa Kalaycı 24 Kanun Teklifi, 4 Araştırma Önergesi verirken; Esin Kara da 14 Kanun Teklifi, 59 Soru Önergesi ve 37 Araştırma Önergesi verdi. CHP milletvekili Abdullatif Şener; 25 Soru Önergesi ve 2 Araştırma Önergesi verdi. Saadet Partisi Abdulkadir Karaduman ise 109 Soru Önergesi verdi. Meclis Başkanlığı’na iletilen, imzada olan ve gelen evraklarda bekleyen işleme alınmayan yasama çalışmaları da oldu. Bu çalışmalarda yasama yılı faaliyetlerine işlediğinde Fahrettin Yokuş, Konya milletvekili olarak, genel anlamdaki tüm faaliyetleri değerlendirildiğinde dikkat çekmeyi başardı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum