Konya ve İstanbul bu takvimi konuşuyor! Murat Kurum mesajı dikkat çekti

Konya ve İstanbul bu takvimi konuşuyor! Murat Kurum mesajı dikkat çekti

Konya Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı Derneği tarafından hazırlanan Türkmen Takvimi’nde bu yıl Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a takvim yaprağında verilen tarih dikkat çekti

Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı tarafından son iki yıldır hazırlanan Türkmen Takvimi büyük ilgi görüyor. Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı, 2023 yılının ardından 2024 yılı için de Konya ve Karaman yöresinde bulunan 28 Türkmen köyünden ve bilgilerin yer aldığı Türkmen Takvimi hazırlandı.

3-2.jpg

Takvimde Konya ve Karaman’ın yanı sıra Çumra, Karapınar ilçelerinin ve Hotamış Mahallesi’nin namaz vakitleri yer alırken, her sayfadaki fotoğraflarda yer alan şahıslar ve köylerle ilgili kısa bilgiler, atasözleri, kelimeler ve dualar da bulunuyor. Takvim Hotamış Türkmenlerinin yaşadığı köylerde büyük ilgi görüyor.

31 MART MESAJI ÇOK ÖNCEDEN VERİLDİ

Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı tarafından hazırlanan Türkmen Takvimi yapraklarında Konya ve Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim daha var. 5 yıl boyunca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği yapan ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Murat Kurum’a takvim de yer aldı. Karapınar’ın Akçayazı köyünden olan Murat Kurum’a Hotamış Türkmenleri örnek bir vefa göstererek, Kurum’un resmini takvimde paylaştı. 2 Ocak 2024 ve 31 Mart 2024 tarihli takvim yapraklarından Murat Kurum’un iki farklı resmi paylaşıldı. 31 Mart 2024 tarihli takvim yaprağında şu ifadeler kullanıldı: “Eğer sevdiklerimizin yükseldiğini gördüğümüzde sevinebiliyorsak, gönüllerimiz de daha yücelere ulaşacaktır. Sevdikleri için sevinebilen insanlar, kendilerini daha büyük anlamlı bir bütünün parçası olarak hisseder. İnsan ancak bu hisle dertlerine derman bulabilir. İnsan ancak böyle hissederse yaralarını sarabilir. İnsan ancak sevdikleriyle birlikte olabilirse gökyüzünü aşar.” Takvimin dikkat çeken bir diğer bir özelliği ise Murat Kurum’un adaylık sürecinden çok önce basılmış olması. Hotamış Türkmenleri Murat Kurum’un İstanbul Belediye Başkanlığı kazanmasını yürekten temenni ediyor.

3-1.jpg

BİR BAŞARI HİKAYESİDİR ONUN BAKIŞLARI

Türkmen Takvim’inin 2 Ocak tarihli yaprağından Murat Kurum’un gençlik yıllarından bir fotoğrafa yer verildi. Murat Kurum’un fotoğrafının altında ise şu ifadeler yer aldı: “İnsanın hikayesi niyeti, gayreti ve duruşudur. İnsan niyetiyle yola çıkar, gayretiyle yol alır ve duruşuyla insan kalır. Bu topraklar, onun niyetine, gayretine ve duruşuna şahittir. Akçayazı’nın tozlu yollarında ayak izleri, Yeni Yayla’nın yamaçlarında bakışları vardır. Bu topraklarda yaşayan herkes için gurur kaynağıdır. Umuttur, örnektir, bir başarı hikayesidir onun bakışları!”

3-3-murat-kurum.jpg

MURAT KURUM KİMDİR?

Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Akçayazı köyünden Murat Kurum 1976 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Kurum 2017 yılında kentsel dönüşüm alanında yüksek lisansını tamamladı. 2005-2006 yıllarında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. 2009 yılında ise TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. Kurum, 2009 yılından 2018 yılına kadar ise T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Yeni kabinenin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı oldu. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babası.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum