Konya ve Antalya'nın birleşmesine 16 kilometre kaldı! Proje devam ediyor

Konya ve Antalya'nın birleşmesine 16 kilometre kaldı! Proje devam ediyor

Konya ve Antalya için büyük öneme sahip olan projede eksiklikler devam ediyor. 16 kilometrelik yol projesiyle ilgili vatandaşın talebi var.

Konya ve Antalya halkı için büyük öneme sahip olan projelerden birisi Demirkapı Tüneli diğeri Alacabel Tüneli. Demirkapı Tüneli geçtiğimiz yıl ulaşıma açıldı ancak eksiklikler gerekçesiyle defalarca tadilata alındı. Vatandaş, tünelin sürekli kapatılıp bakıma alınmasından şikayetçi.

tunel-34433.webp

YETKİLİLER EKSİKLİKLERİN TAMAMLANACAĞINI SÖYLÜYOR

Yetkililer ise kısa süre içinde tüm eksiklerin giderileceğini söylüyor. Demirkapı Tüneli'nin açılmasıyla iki şehir arasındaki ulaşım mesafesi ve süresi de kısaldı. Konya'dan Antalya'ya giderken Derebucak-Demirkapı Tüneli arasında duble yolun büyük kısmı tamamlandı. Demirkapı Tüneli-Beydiğin arasındaki yol ise henüz tamamlanmadı.

tunel-2.jpg

16 KİLOMETRELİK YOL ZAMAN KAYBINA YOL AÇIYOR

16 kilometre uzunluğundaki bu yolun hala tek gidiş tek geliş şeklinde olması ve keskin virajların yer alması sürücüleri zor durumda bırakıyor. Zaman kaybına yol açan 16 kilometrelik kısmın duble yola çevrilmesi vatandaş tarafından talep ediliyor.

Tamamlanması beklenen güzergah bu şekilde:

tunel-yol.png

Projenin tamamlanması durumunda Konya ve Antalya tünel ve duble yol ile birbirine bağlanmış olacak.

tunel-1.webp

KONYA VE ANTALYA PROJE SAYESİNDE TASARRUF EDECEK

Antalya-Konya arasındaki mesafeyi 30 kilometre daha kısaltacak olan projenin önemi büyük. Yılda zamandan 30 milyon TL, akaryakıttan ise 6.5 milyon TL tasarruf sağlanması bekleniyor. Duble yolların tamamlanmasıyla vatandaş hem zamandan hem yakıttan tasarruf edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum