Konya ulaşımında fahiş fiyat artışına gidilmez

Konya ulaşımında fahiş fiyat artışına gidilmez

İlçeler arası yolcu taşımacılığında da fiyat artışına gidildi mi, gidilecek mi?” sorusunu yanıtlayan Muharrem Karabacak, “Bugüne kadar UKOME hiçbir zaman fahiş bir fiyat artışına gitmedi. Bundan sonra da gitmez” dedi.  

Koronavirüs önlemleri kapsamında, seyahat iznine bağlanan şehirler arası yolculuklar nedeniyle otobüs firmaları, yolcu sayısını gerekçe göstererek fiyatları artırmıştı. Bunun üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, firmaların üstlendiği ek maliyetleri de göz önünde bulundurarak, bir tavan fiyat belirledi. Yol mesafeleri dikkate alınarak belirlenen tarifeye göre, 101-115 kilometre arası seyahatlerde 100 lira, 301-350 kilometre arası 150 lira, 901-1000 kilometre arası 250 lira, 2 bin bir kilometre ve üstü mesafelerden ise 500 lira tavan ücret alınacak. Söz konusu tebliğ, 31 Temmuz 2020'ye kadar geçerli olacak.

YASAK SONRASI İLÇE ULAŞIMLARI ZAMLANACAK MI?

Alınan bu karar, bazı vatandaşların da aklını karıştırdı. Bu kararın aynı zamanda il içi yolcu taşımacılığını da kapsadığını düşünen vatandaşlar oldu. Buna benzer haberlerin çıkmasıyla birlikte vatandaş bir panik yaşadı. Akıllara “Konya'dan ilçelere giden tur firmaları da mı zamlandı?” sorusu gelmeye başladı. Konya-Ereğli, Konya-Doğanhisar, Konya-Yunak ve diğer ilçelere yolculuk yapmak zorunda olan Konyalı vatandaşlarda, tur firmalarının da ilçelere olan seyahat yasağı kalktıktan sonra yolcu kapasitesi düşürüleceği için fiyat tarifesinde değişikliğe gidileceği konusunda bir düşünce hakim oldu. 

ALINAN KARAR İL İÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞINI KAPSAMIYOR

KONESOB Başkanı ve aynı zamanda Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, alınan bu kararın il içi yolcu taşımacılığını bağlamadığını dile getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirlerarası yolcu taşımacılığında, sektörün ayakta kalabilmesini sağlamaya yönelik tedbirler almaya devam ettiğini ifade eden Karabacak, “Gerek yolcu güvenliği gerekse işletme maliyetleri anlamında koruyucu tavan fiyat belirlemesi de yapıldı. Alınan karar şehirlerarası yolcu taşımacılığını kapsamakta olup, İl İçi yolcu taşımacılığını bağlamamaktadır” şeklinde konuştu. 

KONYA'DA HİÇBİR ZAMAN FAHİŞ FİYAT ARTIŞINA GİDİLMEDİ

“Basit bir örnek verecek olursak, Cihanbeyli'ye gitmek üzere Konya'dan Ankara'ya giden bir otobüs firmasından bilet alan bir tavan fiyat uygulaması kapsamında değerlendirilir. Yine söylüyorum Konya'dan Cihanbeyli'ye direkt gidenil il içi yolcu taşımacılığına ait bir turizm firması için bu karar geçerli değil” diyen Karabacak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, bu süreçte esnafımızı düşündüğümüz kadar aynı zamanda vatandaşımızı da düşünüyoruz. Kaldı ki ilçeler arası yolcu taşımacılığında da fiyat düzenlemesi UKOME tarafından belirlenir. Bugüne kadar UKOME hiçbir zaman fahiş bir fiyat artışına gitmedi. Bundan sonra da gitmez. Konya'da ilçe ulaşımında il içi yolcu taşımacılığına bağlı olan firmalarda böyle bir uygulama yapılmaz. Biliyorsunuz zaten şuan ilçelere alınan karar bağlamında da ulaşımlar durdurulmuş durumda.” 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum