Konya turzim merkezi olmalı

Konya turzim merkezi olmalı

TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Ulu, TÜRSAB olarak Şeb-i Arus'a hazır olduklarını, ancak Konya'nın sadece Şeb-i Arus'a da değil, diğer zamanlarda turizm şehri olması için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi

Şeb-i Arus'a törenlerine gelecek olan seyahat acenteleri ile turistlerin Konya'da daha iyi hizmet alabilmeleri ve Şeb-i Arus'a gelen herkesin memnun olması için Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Mustafa Ulu hazırlıklarını tamamladıklarını, gelen turistlerin ve acentelerin Konya'da daha güzel turistik faaliyetlerde bulunacaklarını dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda birçok turistin ve acentenin bilet bulmakta zorlandığı için bu yıl farklı bir uygulamanan başlatıldığını söyleyen TÜRSAB Konya BYK Başkanı Mustafa Ulu, “7 Aralık günü başlayacak olan Şeb'i Arus törenleri öncesinde Sayın Valimiz ile birlikte törenler hakkında istişareler yaptık. Yaptığımız istişareler neticesinde de daha düzenli bir şekilde Mevlana gösterilerinin hazırlanması için gayretler sarf ettik. Seyehat acenteleri bilet bulmakta zorluk çekiyorlardı. Yapılan görüşmeler ve neticesinde aynı sıkıntılar yaşanmasın diye E-Bilet sistemine geçildi. Bu yöntem ile acenteler daha hızlı bir şekilde bilet aldı. Bunun yanında Konya TÜRSAB'ı arayan tüm acentelerimize de yönlendirme olsun, Konya'da yapılacaklar noktasında elimizden geleni yapmaya hazırız. TÜRSAB'ın bu yıl Mevlana Kültür Merkezi'nde  stantı olacak. Standımızda da yerli ve yabancı turistler ile seyahat acentelerinin tamamına başlarına gelebilecek sıkıntılar noktasında, Konya ile ilgili duymak istedikleri öğrenmek istedikleri noktasında turizmle alakalı her noktada destek vereceğiz. Ekibimiz hem öğlen gösterilerinde hem de akşam gösterilerinde orada durarak Konya'yı tanıtacak broşürler dağıtacaklar. Gelen acentelere bilgiler verecekler. Maksadımız Şeb-i Arus törenlerinin daha verimli bir şekilde geçmesini sağlamak” dedi.

TÜRSAB TURLARA HER ZAMAN DESTEK OLMAK İÇİN VAR

Turların kalacak yer noktasındaki sıkıntılarına da yardım edeceklerini belirten Ulu, “Gece gündüz buraya gelip giden turlar oluyor. Bu turlar geldikleri zaman otel bulamayanları oluyor, yer bulamayanları oluyor. Burada TÜRSAB odak noktası haline gelecek. Konya'da neler

 yapılabileceği noktasında onlara destek vereceğiz” diye konuştu. Konya'nın daha iyi tantılarak daha çok turistin gelebileceğini ifade eden Mustafa Ulu, “Gelen turistlerin birçoğu sadece Şeb-i Arus'a geliyor. Fakat biz kendi programlarımız ile Konya'yı tanıtırsak, Konya'daki ilçelerin tanıtımı ile buradaki turistin gün içerisinde daha fazla gidebileceği yerlerin olmasını sağlarız. Bunun yanında gezilecek fazla yerin olduğunu gören turistler önümüzdeki günlerde daha fazla geleceklerdir” ifadelerini kullandı. Ulu, Şeb-i Arus törenleri öncesi yapılan düzenlemeler ve çalışmalar sonucu emeği geçenlere teşekkür etti.

KONYA HER ZAMAN TURİZM ŞEHRİ OLMALI

Turizm acentelerinin rehber çalıştırmasının da önemine değinen Ulu, “Bizim derdimiz Konya'da turizmin gelişmesini sağlamak. Turizm buradaki yapılanlar ile gelişmez. Ancak dış materyaller ile seyahat acenteleri olarak biz Konya'yı anlatırsak turist o zaman gelir. Seyahat acentelerine Konya'yı daha iyi tanıtırsak, seyahat acentelerinin Konya'ya olan satışlarını artıracağız. Bilhassa turizmi, seyahat acantesini bilmeyen, rehbersiz gelen boş gruplara fırsat vermemeye gayret edeceğiz. Kültür ve Turzim Bakanlığı'ndan yetkili bir rehber eşliğinde gelinirse, o zaman insanların tekrar gelişi için doğru bilgiler verilmiş olur. TÜRSAB'a bağlı olan Turizm acentelerinde bir tane enformasyon memuru bulundurulmak zorunda, ya da Bakanlığa bağlı bir memur çalıştırılası gerekiyor. Bunun yanında Konya'daki seyahat acentelerine de baş vurulduğu zaman Konya'ya geziye gelen turistler burayı daha iyi tanıyacaklar. Biz ayrıca yerel rehber kullanırız genellikle. Dışarıdan gelen rehber anlık olarak Konya'daki belli yerleri bilebilir. Ama bizler ile işbirilğ yapılırsa biz Konya'nın daha detaylı bir şekilde, Konya'nın gün yüzüne çıkmamış yerlerini tanıtırak daha faydalı oluruz. Gelen tur acenteleri de TÜRSAB olarak bize başvurdukları zaman biz Konya'da faaliyet gösteren rehberlerin numaralarını vererek, onlar ile işbirliği yapmalarını sağlıyoruz” dedi. Konya'nın bir turzim şehri olduğunu söyleyen TÜRSAB Konya BYK Başkanı Mustafa Ulu, “Konya'nın vizyonunun gelişmesi için gilecekte inanç ve kültür turizm merkezi olabilmesi için herkesin gayret etmesi gerekiyor. Konya diğer illere baktığımz zaman kültürle dolu dolu olan bir şehir. İlçelerinde Nasrettin Hoca'dan, Mevlana'ya, Eşref Oğlu Camii'nden Hadimi hazretlerine kadar birçok noktada bir turistin bir haftada dolu dolu gezebileceği yerler var. Bunun için Konya'nın tanıtımının daha iyi yapılması gerekiyor” diye konuştu. Ulu, TÜRSAB olarak kendilerinden yardım isteyenlere de (0332)353 82 34 – 35 nolu telefonlar ile Aslanlı Kışla Cad. Arif Çelebi Sokak'ta bulanan adresleri ile [email protected] internet adresinden kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.