Konya Teknik Üniversitesi 7 Yaşında

Konya Teknik Üniversitesi 7 Yaşında
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), 2018 yılında köklü bir geçmişin mirasını devralarak, 55 yıllık tecrübenin ışığında çıktığı yolda 7. yılını kutluyor.

Kurulduğu günden bu yana araştırma odaklı üniversite anlayışını benimseyen KTÜN, akademik yayın ve proje sayılarında her geçen yıl artış göstererek bölgesel ve ulusal düzeyde fark yaratmaya devam ediyor. TÜBİTAK destekli projelerden uluslararası ortaklı araştırmalara kadar geniş bir yelpazede yürütülen bilimsel çalışmalar, üniversitenin Ar-Ge kapasitesini her geçen gün güçlendiriyor. Geçtiğimiz yıl 9 öğretim üyesi, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak üniversitenin bilimsel üretkenliğini tescilledi.

University Ranking by Academic Performance (URAP) 2024–2025 akademik performans sıralamasında KTÜN, Türkiye devlet üniversiteleri arasında 10 basamak yükselerek 41. sıraya, tüm üniversiteler genel sıralamasında ise 12 basamak ilerleyerek 50. sıraya yerleşti. Tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında Türkiye’de 11. sıraya, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise 14. sıraya yükseldi. Avrupa Birliği, TÜBİTAK, kamu ve sanayi iş birlikleriyle bilime katkı sunan projeler üretmeye devam ediyor.

REKTÖR PROF. DR. OSMAN NURİ ÇELİK’TEN KUTLAMA MESAJI

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, üniversitenin 7. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Konya Teknik Üniversitesi olarak, 7 yılda gösterdiğimiz gelişim, tüm akademik-idari kadromuzun, öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın ortak emeğinin bir ürünüdür. Bilimsel üretimi, nitelikli eğitimi ve teknoloji odaklı yaklaşımıyla üniversitemizi geleceğe güvenle taşımaya devam edeceğiz. TEKNOFEST gibi önemli platformlarda elde ettiğimiz başarılar, açtığımız yeni fakülteler ve kampüs çalışmalarımızla büyümeye kararlıyız. Bu vesileyle KTÜN ailesinin her bir ferdini gönülden kutluyor, nice başarılı yıllar diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.