Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin: "Vaka sayısı açıklanandan çok daha fazla"

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin: "Vaka sayısı açıklanandan çok daha fazla"

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Şuan şehirde süreç yürütülmeyecek gibi değil ama krize de ramak kaldı” dedi

Türkiye genelinde hasta sayısı, her geçen gün artıyor. Koronadan ölen kişi sayısı da her geçen gün yeni bir rekor kırıyor. “Rakamların doğruluğu noktasında” Sağlık Bakanlığı ve hükümete gelen eleştirilerin ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzun süre sonra Türkiye'deki vaka sayısını açıkladı. Koca, günlük vaka sayısının Türkiye'de 28 bin 351 olduğunu söyledi. Ağır hasta ve vaka sayısındaki artış, genel olarak tedirginliği artırdı.

VAKA SAYISI AÇIKLANANDAN ÇOK DAHA YÜKSEK

Günlük açıklanan hasta sayısının 5 katı kadar vaka sayısı olduğunu söyleyen Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, temaslı olan ve test sonucu pozitif çıkanların açıklanan günlük vaka sayısı içinde yer almadığına dikkat çekti. Türkiye'deki vaka sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirten Çetin, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayılarını açıklamasını önemli buluyorum. Kamuoyunun tedbir alması açısından gerçek sayıların gizlenmeden dile getirilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

28 GÜNLÜK TAM KAPANMA BU İŞİ ÇÖZER

“Kitlesel bulaşının olduğu yerde, kitlesel ölümler de fazla olur” diyen Çetin, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Korona virüs ile mücadele kapsamında alınan kararların bugünkü tablo karşısında fayda sağlamayacağını düşünüyoruz. En az 14 gün tam kapanma şart. Bu işin kökten çözümü için ise 28 gün tam kapanma gerekli. Yoğun bakım hasta sayımız sınırda. Süreç hala yönetilebilir bir durumda ama krize de ramak kaldı. Bugün hastanelere farklı şikayetlerle gelenlerinin yüzde 30'unun test sonucu pozitif çıkıyor. Mevsimsel değişim işi zorlaştırdı ancak artık hekimlerimiz koronayı net tanıyorlar. Kamudan, devletten bir yaptırım beklemeden, bu işi bireysel olarak bizim de çözme gayreti içinde olmamız gerekir. İşi olmayanlar dışarıya çıkmasın. Risk grubunda yer alanlar ve özellikle 65 üstü, tedbirini almalı. Kurallara olabildiğince riayet edilmeli.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum