Konya son yılların en soğuk gününü yaşayacak! Tarih açıklandı

Konya son yılların en soğuk gününü yaşayacak! Tarih açıklandı

Konya ve Türkiye genelinde iklim değişikliğine bağlı olarak mevsimler kaydı. Bu yıl kış mevsimi yaşanmadı. Vatandaş Nisan ayında baharı beklerken hava sıcaklığının aniden düşüşe geçeceği açıklandı.

Türkiye genelinde bu yıl kurak bir kış mevsimi yaşandı. Başta İç Anadolu olmak üzere birçok bölge yeterli miktarda yağış almadı. Eskiden Konya'da kış aylarında defalarca kar yağışı görülürken bu yıl hiç görülmedi. Vatandaş kar yağışına hasret kaldı.

konya-4.jpg

Konya merkezde yaşayanlar kar görebilmek için Derbent Aladağ Kayak Merkezi'ne akın etti. Öte yandan kentte son yılların en sıcak Ocak, Şubat ve Mart ayı yaşandı. Hava sıcaklığının ortalama olarak 18-20 dereceye yükselmesi birçok dengeyi değiştirdi.

konya-2.webp

Kentte meyve ağaçları erken çiçek açtı. Hava sıcaklığının düşmesiyle bu ağaçlar da don hadisesi yaşandı. Nisan ayının gelmesiyle hava sıcaklığı yükseldi. 26 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığıyla vatandaş bahara merhaba dedi.

konya-5.webp

Konya'da yaşayanların hava sıcaklığının bu seviyede seyredip seyretmeyeceğini merak ederken dikkat çeken bir tahmin paylaşıldı. Buna göre Konya Nisan ayında son yılların en soğuk gününü yaşayacak. Meteoroloji tahminlerine göre kentte Pazartesi günü hava sıcaklığı gündüz 10 derece, gece ise 5 dereceye düşecek. Sonraki günlerde ise sıcaklıkların kademeli olarak yükselmesi bekleniyor.

Konya için hava tahmini:

ekran-goruntusu-2024-04-06-121745.png

Kaynak:Haber Merkezi