Konya sokaklarında tandır böreği satan adam hayalini açıkladı

Konya sokaklarında tandır böreği satan adam hayalini açıkladı

Konya’da 8 yıldır sepette tandır böreği satan 63 yaşındaki Şakir Büyükyılmaz, yorucu ama zevkli bir iş yaptığını söylüyor. Şehirde seyyar tandır böreği satan tek kişi olan Büyükyılmaz'ın en büyük hayali ise 48 yıllık eşini umreye götürmek 

Birkaç yıl öncesine kadar sanayici olan, işlerinin kötü gitmesinden dolayı simit satmaya başlayan 63 yaşındaki Konyalı Şakir Büyükyılmaz, Konya sokaklarında tandır böreği satıyor. Sabahın erken saatlerinde satışa çıkan Büyükyılmaz'ın ilk durağı Maliye binası önü oluyor. Gedavet Parkı, Zafer, Kilise Caddesi, Rampalı Çarşı ve İplikçi Cami Büyükyılmaz'ın satış güzergâhları oluyor. 

10-1.jpg

TANDIR BÖREĞİ SATMAK HAYATIN EN ZOR İŞLERİNDENMİŞ

Yıllar önce sanayici olduğunu hatırlatan Şakir Büyükyılmaz, “İşlerim iyi gitmedi, daha sonraları da simit satmaya başladım” dedi. Eşi rahatsızlandıktan sonra simit satmaya ara veren, simit tezgâhı satılan Büyükyılmaz, maddi ve manevi anlamda zorluk çektiğini, bir muhasebecinin karşısına çıktığını ve hayatına dokunduğunu aktardı. Simitten sonra, tandır böreğe satmaya karar verdiğini dile getiren Büyükyılmaz, “Aklıma tandır böreği geldi. Yapabilir miyim diye düşündüm. Tandır böreği yapmaya karar verdim. Tutturuncaya kadar çok zorluk çektim. Ancak güzel oldu. Çok insan tanıdım. Müşterilerim oldu. Bana güvendiler. Hayatta en zor şeyin tandır böreği satmak olduğunu öğrendim bu süreç zarfında. Bilmiyordum. Neden mi böyleymiş? Tandırda her zaman aynı tadı tutturmak, malzemenin içini ayarlayabilmek gerçekten zormuş. Malzemesinin özel olması gerekirmiş. Ben de gerekirse bana çok bir şey kalmasın ama insanların gönlü olsun, yediklerinde hep aynı lezzeti bulsunlar dedim. Peynir, en kaliteli peynir. Et en iyi et. Dana kaburgadan orta yağlı. Patates, bol” şeklinde konuştu.  

10-2.jpg

ÇALIŞIRKEN KENDİMİ MUTLU HİSSEDİYORUM

Evde çocuklarıyla tandır böreğinin içini hazırladığını, bir arkadaşına da börekleri pişirttiğini ifade eden Büyükyılmaz, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tandır böreğinin içini sevgiyle hazırlarız. İnsanlar, aldığı lezzeti tekrar almak istiyor.  Buna çok dikkat ediyoruz. Bu iş gerçekten çok yorucu ve zorlu. Sabah 07.30'da satışa çıkıyorum. Önü açık. Böreğim ne zaman biterse, eve o zaman dönüyorum. Ancak zevkli de. Beni üzecek, yoracak bazı düşünceleri tandır böreği satmaya çıkınca unutuyorum. İnsanlarla sürekli iç içeyim. İnsanlar börek aldıktan sonra 'Ellerine sağlık. Çok  güzelmiş tadı' demesi beni çok ama çok mutlu ediyor. İhtiyaç sahiplerine ikramda bulunuyorum. Onları Allah bana gönderiyor. Yolumu gözleyen, sesimi duymak isteyen ihtiyaç sahipleri var. Seyyar sattığım için 'Tandır böreği, tandır böreği' diye bağırıyorum. Biliyorum. Her şey para değil. Paylaşınca kendimi mutlu hissediyorum. Yardım ettikçe, Allah insana başka yerden veriyor.” 

İKİ HAYALİM VAR 

Konya'da tandır böreğini sepette, sokak sokak gezerek satan tek kişi olduğunu belirten Şakir Büyükyılmaz, en büyük hayalinin ise eşini umreye götürmek olduğunu kaydetti. 48 yıllık evli, eşinin ise hasta olduğunu söyleyen Büyükyılmaz, şunları kaydetti: “ Ölmeden önce hayat arkadaşımı umreye götürüp getirsem artık ölsem de farketmez. Tek hayalim bu. 63 yaşındayım. Bundan sonra zengin olsam ne olacak? Bir de bir işyerimin olmasını arzu ediyorum. Sepetim küçük. Börekleri saatlerce elde taşımak gerçekten zor oluyor. Hele soğuk günlerde...” 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum