Konya sokakları çocuk sesleriyle şenlendi

Konya sokakları çocuk sesleriyle şenlendi

Her yıl üç ayların başladığı ilk günlerde Konya Cadde ve sokakları, 'Şivlilik' sesleriyle şenleniyor. Konya’da yüzyıllardır sürdürülen ve şehirde ayrı bir heyecan oluşturan “Şivlilik” geleneği, bu yıl da coşkuyla bütün şehirde yaşatılıyor

Her yıl üç ayların başladığı ilk günlerde Konya Cadde ve sokakları, 'Şivlilik' sesleriyle şenleniyor. Konya’da yüzyıllardır sürdürülen ve şehirde ayrı bir heyecan oluşturan “Şivlilik” geleneği, bu yıl da coşkuyla bütün şehirde yaşatılıyor.

3c28ee38-881b-48af-a11a-7c4e0a8cc08c.jpg

Üç ayların başlaması ve Regaib Kandili'ni kutlamak amacıyla yapılan etkinlik kapsamında sabahın erken saatlerinde tüm çocukların sokakları doldurması, şehirde gencinden yaşlısına kadar her kesimde büyük heyecan uyandırdı.

6e19f72e-806b-4a6b-b460-31e0ca00a3f5.jpg

Regaip Kandili'nden bir gün önce gece başlayan kutlamalar kapsamında, akşam namazından sonra anne ve babalarıyla sokaklara çıkan çocuklar, büyüklerinin yaktığı ateş etrafında toplanarak halka oluşturdu.

7b0b94be-3fa0-4b60-b1aa-3171dc87f2ab.jpg

Özellikle fener alayı kutlamaları çocuklar tarafından coşkuyla kutlandı. Her aile bütçesine göre, bir gün öncesinden marketlerden aldığı, şeker, gofret, çikolata, cips ve kuru yemişleri, zillerini çalan çocuklara ikram ediliyor. 

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum