Konya Selçuk Tıp'ta bu ikinci kez yaşandı

Konya Selçuk Tıp'ta bu ikinci kez yaşandı

Konya’nın yanı sıra çevre illerden gelen hastalara da hizmet veren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından ikinci kez akredite edildi. 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 Amfisinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Akreditasyon, belirli bir alanda önceden belirlenen akademik alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence süreci olarak tanımlanıyor.” dedi.  

AMAÇ; EĞİTİMİN NİTELİĞİNİ YÜKSELTMEK

TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek de “Biz denetleyici kuruluş değiliz. Kurumlara bazı konularda yol gösteren, destek olan bir kuruluş olarak görev yapıyoruz. Tıp eğitiminde akreditasyonun amacı: Eğitimin niteliğini yükseltmek, daha nitelikli mezun yetiştirmek, hizmette ve alanda nitelik gelişimini sağlamaktır.” diye konuştu.  

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Bu tür belgeleri almak bizleri gururlandırıyor. Üniversitemizin isminin, eğitim kalitesini gösteren belgelerle anılması bizler için onur verici. Bu çalışmalara emek verenlere teşekkür ediyorum. Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerin iyi yetişmesini, bu ülkenin geleceğine daha güzel katkılar sağlamasını önemsiyoruz. Bir öğrenci, üniversitenin markasıdır.” ifadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi’ye akreditasyon belgesini, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ise Prof. Dr. Sayek’e hediye takdim etti. 

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.