Konya özel kalitesinde hizmet veren Entegre Diş Kliniği'ni tercih ediyor

Konya özel kalitesinde hizmet veren Entegre Diş Kliniği'ni tercih ediyor

2 yıl önce yeni yerine taşınan Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi özel poliklinik kalitesinde hizmet veriyor. Fakülte bünyesinde kurulan ‘Entegre Kliniği’ ile randevu yoğunluğu azaltılıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi hizmet kalitesiyle ve çok sayıda yenilikleriyle sadece Konya'nın değil bölgenin sağlık üssü haline geldi. Eski Meram Tıp Fakültesi'nin bahçesinde açılan yeni binasında 2 yıldır hizmet veren NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne sadece Konya'dan değil, Karaman, Aksaray, Eskişehir, Afyon gibi şehirlerden bile hastalar gelmeye başladı.

adsiz.jpg

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde bölgenin sağlık üssü haline geldi. Fakülte bünyesinde kurulan Entegre Kliniği ile randevu yoğunluğunun azalacağı ve işlemlerin hızlanması bekleniyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, fakülte olarak Konya ve Türkiye'de ağız ve diş sağlığı alanında ilkleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

5a3e2d0b-4923-4393-8dd0-c9f739a764f5.jpg

PANDEMİDE BİLE HASTA TEDAVİ ETTİK

Fakülte olarak eğitim çalışmalarının sosyal projelere de önem verdiklerini aktaran Prof. Dr. Tunçdemir, şunları kaydettti: "Öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ettik. Sorunları varsa onları çözmeye çalıştık. Taleplerini dinledik. Bir nevi kurum içi halkla ilişkiler çalışması yaptık. 2019 yılında alanında uzman 4 tane hocamızı çağırdık ve Modern Diş Hekimliğinde Dijital Yaklaşımlar konulu bir sempozyum düzenledik. Hocamız İsviçre'den gelmişti. Dünyaca ünlü bir isim. Kraliyet ödülü almış Türk hocamız. Öğretim üyelerine ayriyeten eğitim vermişti. Yeni binamızda hizmet kalitesini daha da yükselttik. İki günde yeni binamıza taşındık. Rektörlüğümüz de çok büyük destek verdi. Hastalarımızın işi akmasın diye iki günde koskoca binayı taşıdık. Yeni binamızda modern klinikler oluşturduk. Zorlandığımız en büyük nokta ise pandemi zamanında alimünyüm ve cam bulmakta zorlandık. Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olduk. O zamanda bile hizmet verdik. Hastalarımızı görüntülü olarak muayene ettik. Binden fazla kişiyi görüntülü olarak muayene ettik."

a82ddeca-e3ec-4bd4-b6a6-d652b94e9d2d-1.jpg

KENDİ PERSONELİMİZİ ÜRETMEYE BAŞLADIK

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde ilkleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Tunçdemir, "Türkiye'deki bütün kamu kuruluşlarında porselen kaplamalar konusunda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Ağza yapılan porselen kaplamalar dışarıdan hizmetle alınıyor. Pandemi döneminde dışarıdaki muayenelerde çok fazla hasta vardı. Teknisyenler devlet kurumlarının yaptığı ihalelere girmemeye başladı. Diş teknisyenleri yanına yeni mezun bir diş hekimini alıyordu. Böylece işlerini götürüyorlardı. Çok uçuk paralar kazanınca teknisyen sayısı azaldı ve devlet kurumlarına hizmet vermemeye başladı. Verenler de çok afaki rakamlar istedi. Biz de kendi porselenimizi üretmeye başladık. Rektörlüğümüz de gereken desteği bizlere verdi. Ciddi bir araştırma yaparak, kendi işimizi üretmeye başladık. Bu şekilde hem ciddi manada kar ettik hem de tedavi süreci kısaldı. Güzel bir sistem oluşturduk. Hem öğrenci asistan hizmetinde verilebilecek tüm eğitimleri veriyoruz hem de maliyet açısından kazançlı çıkıyoruz" dedi.

adsiz-001.jpg

ORTODONTİ TEDAVİSİNDE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ortodonti tedavisinde ilkleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Tunçdemir, şunları söyledi: "Kurumda tel tedavisi ile çözülemeyecek olan ileri çene bozukluklarında ortodontik cerrahi işlemleri de yapıyoruz. Türkiye'nin her tarafında bu tür işlemler cerrahın tecrübesi ile yapılan işlemlerdir. Çok başarılı ameliyatlar gerçekleştirdik burada. Yeni aldığımız cihazla çok başarılı operasyon gerçekleştirildi. Ortodonti bölümünde arşivleme geleneği var. Son model bir cihaz aldık. Bu cihazla hem son model tarama yapıyoruz hem de arşivleme yapıyoruz. Şeffaf plaklı ortodonti tedavisi de yapmaya başladık. Bu sistem sadece İstanbul'da vardı Türkiye'de. Şimdi Konya'da da bizde bu hizmet veriliyor. Bu şeffaf plakları Konya'ya getirmek için çok uğraştık. Dışarıdaki piyasaya göre fiyatlar çok iyi seviyede. Hasta sadece yemek yerken çıkarıyor bu plakları. Bütün fakülteler bizi arıyor bu nasıl yaptınız diye? Özel sektöre göre daha uygun tedavi yapılıyor."

adsiz-002.jpg

ENTEGRE KLİNİĞİNİ HİZMETE SOKTUK

NEÜ Diş Hekimliği'nde entegre kliniğini de hizmete sunduklarını aktaran Prof. Dr. Tunçdemir, "Entegre kliğinin hizmete girmesi çok önemliydi. Burada hastaların bütün teşhisleri yapılıyor. Bu bölümde bütün klinikler entegre bir şekilde çalışıyor. Kanal tedavisi teşhisi konulacak kişiye teşhis konuluyor. Bütün teşhisler burada yapılıp hastalar burada tedavi ediliyor. Böylece tedavi ve randevu süreci kısalıyor. Hastalar burada tedavi ediliyor ve hastanemizin yoğunluğu azalıyor. Özel muayenehane kalitesinde hizmet vermek için çalışıyoruz. İnsanlarımıza en kaliteli hizmeti vermenin derdindeyiz. İnsanların buradan mutlu ayrılmasını istiyoruz. Mesleğimi seven birisiyim. Bıraksanız sabah akşam hasta bakarım ama idari görevlerimiz de devam ediyor. Çalışanlarımızın hastalarla iletişimleri de çok iyi. Bu konuya da çok önem veriyoruz. Manevi olarak da kazanım sağlarsak en mutluluk bizim için bu" ifadelerini kullandı.

adsiz-003.jpg

TSE BELGESİNİ ALAN İLK FAKÜLTEYİZ

"Diş hekimiği fakülteleri arasında ilk defa TSE belgesini alan fakülteyiz" diyen Tunçdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu belgeleri almak çok zor. Çok şükür bu belgeleri aldık. Mobil diş uygulamasını kurduk. Hastalarımız tüm tedavileri mobil diş uygulamasından takip ediyor. Öğrencilerimiz uluslararası projelerde önemli başarılar elde etti. Geçen yıl online diş hekimliği kongresi yaptık. 1500 kişi katıldı. Türkiye'deki diş hekimliği fakülteleri arasında yüzde 80 katılım oldu. Erasmus programında öğrencilerin tercih ettiği fakülte haline geldik. Gezici bir diş kliniğimiz var. Zaman zaman köylere gidip ağız diş kontrolü yapıyoruz. SOBE ile birlikte çalışıyoruz. Uzman isimler tarafından 5. Sınıf öğrencilerine mesleki eğitim dersleri verildi.Fakültemize güzel bir kantin açacağız. Elektrik paneli kurarak da enerji tasarrufu sağlayacağız. Bunu da yapabilirsek çok güzel olacak. Kurumumuz akreditasyona başvurdu. İnşallah bu akreditasyon belgesini de alacağız. İsviçre'nin tanınmış bir diş hekimliği fakültesi ile protokol yaptık. Eğitim alanında işbirliği yapacağız. Öğrencilerimiz İsviçre'de eğitim alacak."

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.