Konya Milli Fuarı'nın adı tam 20 yıl önce değişti

Konya Milli Fuarı'nın adı tam 20 yıl önce değişti

Daha önceki adı “Konya Milli Fuarı” olan, yeşil alanları ve fıskiyeli havuzu ile insanlara güzel bir dinlenme imkanı sunan Kültür Park'ın adı, 2003 yılında değişerek, bugünkü adını aldı.

Daha önceki adı “Konya Milli Fuarı” olan, yeşil alanları ve fıskiyeli havuzu ile insanlara güzel bir dinlenme imkanı sunan Kültür Park'ın adı, 2003 yılında değişerek, bugünkü adını aldı. O dönemin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa ve ilçe belediye başkanları “Hayırlı olsun” diyerek, kurdelayı kesti. O görüntüler, gazete arşivlerinden ortaya çıktı.

2-6.jpg

Gazeteler, “Kültür Park dönemi” manşetleri attı. Kültür Park'ın adının değiştiği programda Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir kurum ve kuruluşa borcunun olmadığı vurgusu da yapıldı. O dönemin Saadet Partisi İl Başkanı Lütfi Yalman, “Konya Belediyeleri sadece yol, su ve kanalizasyon işleriyle uğraşmıyor. Kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerde de liderlik yapıyor” dedi. Kültür Park'ın isminin değişmesiyle ilgili o dönemin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, şunları söylemişti: “İhtisas fuarlarının sayısının artmasıyla Konya Milli Fuarı cazibesini kaybetti. Bu sebeple Konya Milli Fuarı'nın adı, Kültür Park olarak değiştirildi.” Kültür Park, bugün Konyalıların en önemli buluşma noktalarından biri olarak biliniyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum