Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’tan ‘Askıda Ekmek’ projesine tepki

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’tan ‘Askıda Ekmek’ projesine tepki

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından başlatılan’askıda ekmek’ projesine tepki gösterdi.

Yokuş, “İktidar ortağı durumunda olan bir siyasi partinin böyle bir kampanya başlatması, destek verdikleri siyasi iktidarın Türkiye'yi yoksullaştırdığının hatta açlığa mahkum ettiğinin bir tescilidir” dedi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ekmek fiyatlarındaki zamma tepki olarak başlattığı "Askıda Ekmek" kampanyasını eleştirdi. Yokuş, ekonomik kriz ve üstüne gelen Covid-19 salgınının ülkede yoksulluğu, işsizliği ciddi anlamda artırdığını, bu tablodan da iktidar ve ona destek verenlerin sorumlu olduğunu söyledi. Fahrettin Yokuş, "Askıda Ekmek" kampanyasını bir muhalefet partisinin yapmasının daha doğru olacağını belirterek, "Ancak iktidar ortağı durumunda olan bir siyasi partinin böyle bir kampanya başlatması, destek verdikleri siyasi iktidarın Türkiye'yi yoksullaştırdığının hatta açlığa mahkum ettiğinin bir tescilidir. Bu durum ironinin ötesinde bir gerçeğin ortaya çıkışıdır" dedi.

Türkiye’nin yönetilemediğini ifade eden Yokuş, “ Şu an Türkiye sefalete doğru sürükleniyor. Eğer bu kampanyayı muhalefet partileri yapmış olsaydı doğruydu ve Türkiye gerçeğini ortaya koymuş olurdu. Ama anlayamadığımız iktidar ortağı gibi davranan ve Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkaı seçtireceklerini söyleyen bir siyasi partinin ‘askıda ekmek’ kampanyası başlatması abesle iştigaldir. Aslında Sayın Bahçeli bu kampanya ile ‘bu iktidar milleti sefalete sürüklemiş, ve ülkeyi yönetmeyi becerememişti’ diyor” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.