Konya Metro Projesi'nde yeni gelişme! 20 yıl sonra sonuç belli oldu

Konya Metro Projesi'nde yeni gelişme! 20 yıl sonra sonuç belli oldu

2004 yılından bu yana gündemde olan ‘Konya metro projesinde’ 20’nci yıla girildi. Konyalılar, “Yıllardır aynı şeyleri duymaktan yorulduk” dedi.

Konya'da hayallerin gerçekleştirilemediği projelerin başında yer alan Konya metrosunda bilinmezlik sürüyor. Farklı dönemlerde proje için farklı isimler tarafından sözler verilse de sonuç itibarıyla Konya, metroya kavuşturulamadı. Bu konuda en yetkili isimlerden biri olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ay önce Konya'ya gelmiş ve metro projesinde 2023 yılı içinde kazmanın vurulacağını söylemişti. Beklenen olmadı. 2004 yılından beri şehre yapılacağı söylenen Konya metro projesinde 20. yıla girilmesine rağmen henüz somut bir adım atılamadı.

5-2.png

AĞUSTOS'TA KONUŞAN URALOĞLU: YIL İÇİNDE KAZMAYI VURACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılının ağustos ayında Konya'ya gelmişti. 17 Ağustos'ta Konya'da konuşan Bakan Uraloğlu, metro ile ilgili Konyalıları heyecanlandıran bir açıklama yapmıştı. Uraloğlu'nun metro açıklaması yerel ve ulusal medyada müjde olarak duyurulmuştu. Uraloğlu, “Bir taraftan banliyö sistemini yürütürken imzasını attığımız metro sistemiyle ilgili vermemiz gereken kararları Büyükşehir Belediyemizle beraber erdik. Onunla ilgili kredi görüşmeleri sonlanmak üzere. İnşallah yıl içerisinde de bu metro hattında kazmayı vurmuş olacağız” diye konuşmuştu.

5-1.png

KAZMA VURULAMADIĞI GİBİ KREDİ SORUNU DAHİ ÇÖZÜLEMEDİ!

Bakan Uraloğlu'nun 4 ay önce Konya'da verdiği söz de tutmadı. 2023 yılı içinde Konya metro projesiyle alakalı somut bir gelişme yaşanmadı. “Bu yıl (2023 için) metro hattında kazmayı vuracağız' söylemi bir kenara, kredi sorunu dahi çözülemedi. Konyalılar, metro ile ilgili verilen sözlerin bir hükmünün olmadığını, yıllardır proje ile ilgili sözlerin verildiğini ancak yerine getirilmediğini, bu durumun da can sıkıcı bir hal aldığını ifade etti. Konyalılar, “Bıktık, sürekli aynı şeyleri duymaktan yorulduk” dedi.

5-3.png

AK PARTİLİ BAYKAN DA 2 HAFTA ÖNCE SÖZ VERDİ!

2 hafta önce bir söz de AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan tarafından verildi. Baykan, “2 Ekim 2019 tarihinde ihalesi yapılan metro inşaatına, ihaleyi alan firmanın sorumluluğunda olan dış kredi temin edilemediği için başlanamamıştır. Kredi ile ilgili süreç devam etmektedir. Kanuni süreçlerin tamamlanması ile inşaat başlanacaktır. Birçok büyük proje gibi AK Parti iktidarımızın bu projesi de mutlaka hizmete alınacaktır” dedi.

2019'DA AVRO 6,65'Tİ, ŞİMDİ 1 AVRO 32,75 TL!

2019 yılında Konya metrosu projesinin 1 milyar avronun üzerinde bir yatırımla gerçekleştirileceği belirtilmişti. Bu açıklamanın yapıldığı dönemde 1 avro, 6,65 TL'den işlem görüyordu. Bugün bir avro Türkiye'de 32,75 liradan işlem görüyor. Konya metrosunun tamamının yer altında inşa edileceği belirtildi. Hattın sehayat süresinin ise 35 dakika olacağı aktarıldı. 2 etaptan oluşacak Konya metro projesinin ilk etabı Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi'nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı proje. İkinci etap ise Aladdin ile Kampüs hattının yer altına alınmasıydı.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
59 Yorum