Konya merkeze yağmur, bu ilçelere kar geliyor! 5 gün sürecek

Konya merkeze yağmur, bu ilçelere kar geliyor! 5 gün sürecek
Konya'da önümüzdeki 5 gün boyunca yağışla hava etkili olacak. Şehir merkezinde yağmur, bazı ilçelerin merkezinde ve yüksek kesimlerde ise kar bekleniyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Konya genelinde yağışlı hava etkisini artırıyor. Tahminlere göre Konya merkezde önümüzdeki 5 gün boyunca yağmur aralıklarla devam edecek, yüksek kesimlerde ise kar yağışı görülecek.

mgm-4.webp

MERKEZDE YAĞMUR, YÜKSEKLERDE KAR

13 Şubat Cuma gününe kadar süreceği öngörülen yağışların, şehir merkezinde yağmur, rakımı yüksek ilçeler ve kırsal alanlarda ise kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Konya merkezde hava sıcaklıklarının 10 derecenin üzerinde seyretmesi öngörülürken, kırsal kesimlerde sıcaklıkların 0 dereceye kadar düşeceği belirtiliyor.

mgm-3.webp

BU İLÇELERDE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji tahminlerine göre özellikle Taşkent, Bozkır, Seydişehir, Derebucak, Hadim, Derbent ve Kulu ilçelerinin merkezleri ile yüksek kesimlerinde kar yağışı ihtimali yüksek. Yetkililer, sürücüleri buzlanma ve yer yer tipi riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

mgm-2.webp

YAĞIŞLAR SU KAYNAKLARINA UMUT OLACAK

Uzmanlar, 5 gün sürecek bu yağışlı sistemin barajlar, yer altı su kaynakları ve tarım arazileri açısından olumlu katkı sağlamasının beklendiğini ifade ediyor. Özellikle son dönemde yaşanan kuraklık nedeniyle yağışların Konya Ovası için kritik öneme sahip olduğu vurgulanıyor.

mgm-1.webp

Kaynak:Haber Merkezi