Konya merkeze 50 kilometre mesafedeki konuma lapa lapa kar yağdı

Konya merkeze 50 kilometre mesafedeki konuma lapa lapa kar yağdı

Konya kent merkezinde geçtiğimiz gün etkili olan sağanak yağış bazı ilçelerde kar şeklinde görüldü. Konya'nın ilçesine lapa lapa kar yağdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre ilçede 6 santimetre kar var.

Türkiye genelinde bu yıl kış mevsimi kar yağışı yönünden kurak geçiyor. Özellikle tarımsal üretimin yoğun olduğu İç Anadolu'daki kentlerde çiftçiler yağış yetersizliğinden yakınıyor. Şubat ayının bitmesine kısa bir süre kala Konya kent merkezinde henüz kar yağışı görülmedi. İlçelerde de durum çok iyi değil. Az miktarda yağan karın yetersiz olduğu söyleniyor.

aladag-kayak.jpg

MERKEZE YAĞMUR, İLÇEYE KAR YAĞDI

Geçtiğimiz gün Konya kent merkezinde sağanak yağış etkili oldu. Konya'nın yüksek kesimlerinde ise bu yağışlar kar şeklinde görüldü. Kent merkezine 50 kilometre mesafede yer alan Derbent ilçesine dün akşam lapa lapa kar yağdı.

dernent-88484.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Derbent Aladağ'da 6 santimetre kar var. Son zamanlarda Konya'da kar yağışına hasret kalanlar Aladağ Kayak Merkezi'ne akın ediyor. Derbent ilçesi Konya'da çok kar yağışının gerçekleştiği yerler arasında.

derbent-89484.jpg

1990 yılında ilçede yaşayan Ayşe Esen Gül isimli vatandaş, "Eşimin tayini nedeniyle 34 yıl önce ilçede bulunduk. O kadar çok kar yağardı ki günlerce çocukları okula gönderemezdik. Fırınlar ekmek yapmazdı. Muhtar evimize ekmek gönderirdi. O kışları bir daha hiç yaşamadım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Konya için 5 günlük hava durumu tahmini şu şekilde:

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum