Konya merkezde kar kalınlığı  21 santimetreyi buldu

Konya merkezde kar kalınlığı 21 santimetreyi buldu

Konya'da Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan kar vatandaşları sevindirdi. Kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Şehir merkezinde kar kalınlığı 21 santimetreye ulaştı. Kar yağışı sonrası pek çok vatandaş hatıra fotoğrafı çekinmek için sokaklara çıktı

Konya ve ilçelerinde Cumartesi günü akşam başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren kar yağışı, yüzleri güldürdü. Kar yağışı ile birlikte fırtına da kendini gösterdi. Çoğu ilçede kar kalınlığı 60 santimetreyi aştı. Konya şehir merkezinde de kar kalınlığı 21 santimetreyi buldu. Yağışın ardından özellikle trafikte zor anlar yaşandı. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, bazı noktalardaki şiddetli buzlanma trafiğin akışını yavaşlattı. Şehirde kar yağışı ile birlikte güzel görüntüler de ortaya çıktı. 

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ 

Konya Havalimanı'nda uçuşlar da olumsuz hava koşullarından etkilendi. Uçuşların bir kısmı iptal edildi. Konya Otogarı’nda da araç yoğunluğu oluştu. Otobüslere yola çıkış için izin verilmedi. Belediyeler, yağışın etkili olduğu günlerde tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

BÜTÜN YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Yoğun kar yağışının ardından yollar da ulaşıma kapatıldı. Yetkililer tarafından 

“Hava Muhalefeti; Yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla, Konya-Ankara, Konya Aksaray, Konya Antalya, Konya Afyon , Konya Beyşehir ve Konya Adana Yolu her iki istikamette de yol  trafiğe kapatılmıştır” açıklaması yapıldı. 

KARIN KEYFİNİ YİNE ÇOCUKLAR ÇIKARDI 

Konya'da kar yağışı sonrası ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Karın tadını yine en çok çocuklar çıkardı. Çocuklar doyasıya karın tadını çıkardı. Bazı çocuklar kardan adam yaparken bazıları da kartopu oynadı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SEFERBER OLUNDU 

Kar yağışı ve havanın iyice soğumasıyla birlikte yiyecek ihtiyacı artan sokak hayvanları da unutulmadı. Gerek belediyeler gerekse de vatandaş, bu konuda üzerine düşenin fazlasını yaptı. Belediyeler, sokak hayvanları için seferber olurken, vatandaşlar da evlerinin önüne yiyecek koymayı ihmal etmedi.

KONYA TURUNCU KOD İLE UYARILDI 

Türkiye yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine girdi Meteoroloji 51 ilimizi sarı ve turuncu kodla uyardı. Buna göre; aralarında Konya, Antalya, Adana, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve Kocaeli'nin de bulunduğu 51 şehrimizde kuvvetli kar ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

SELÇUK’TA BÜTÜNLEME SINAVLARI ERTELENDİ

Konya’da etkili olan kar yağışı üniversiteleri de etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi’nin tüm birimlerinde bütünleme sınavları 31 Ocak 2022 tarihine ertelendi. 

HAMİLE KADIN ARAÇTA DOĞUM YAPTI

Beyşehir ilçesinde, hamile bir kadın hastane yolunda kar nedeniyle mahsur kaldığı araçta doğum yaptı. Alınan bilgiye göre, Beyşehir'e bağlı Doğanbey Mahallesi, Kükürt yaylasında besicilik yapan ve hamile olan Havva Cantürk'ün gece saat 01.00 sıralarında doğum sancıları başladı. Aile fertleri hamile kadınla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne gidebilmek için yayladan yola çıktı. 112 sağlık ekipleri de haber verilmesi üzerine bölgeye ulaşabilmek için merkezden çıkış yaptı. Aile fertlerini taşıyan araç yoğun kar sonucu yolun kapanması sebebiyle devam edemeyerek mahsur kaldı. Sağlık ekipleri de yolun kapalı olması dolayısıyla bölgeye gidemeyince, Beyşehir Belediyesinden yolun açılması için yardım istendi. Beyşehir Belediyesi ekipleri, yolu ulaşıma açabilmek için bölgeye iş makineleri yönlendirip seferber olurken, bu esnada hamile kadın bulunduğu otomobilde bir kız bebek dünyaya getirdi. Belediye ekiplerinin bir süre sonra yaklaşık 11 kilometrelik yolu ulaşıma açması sonrasında anne ve bebeği ambulansa bindirilerek Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda doğum yapan anne ve bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Aile fertleri de Beyşehir Belediyesi, mahalle muhtarlığı ile sağlık ekiplerine yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.