Konya Meram'ın meşhur yokuşu artık buzlanmayacak

Konya Meram'ın meşhur yokuşu artık buzlanmayacak

Konya Meram ilçesinde her kış buzlanma sorunuyla dikkat çeken yokuşa yeni sistem kuruldu. Söz konusu sistem sayesinde buzlanmanın önüne geçilecek.

Meram Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucu hayata geçirdiği ‘rötar fıskiye’ ile buzlanmanın hızlı bir şekilde önüne geçen sistem ilçe geneline yaygınlaştırılıyor. Yol kenarlarına ve refüjlere yerleştirilen fıskiyeler aracılığıyla atılan özel solüsyon sayesinde yolda oluşan buzun anında çözülmesini sağlayan sistem, Gödene Mahallesi Hanedan Caddesi’nden sonra bu sefer de Köyceğiz Mahallesi’nde Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü’nde uygulamaya başlandı.

Cep telefonuyla uzaktan otomasyon sistemiyle de çalışabilen sistemin geçtiğimiz yıl Gödene Mahallesi Hanedan Caddesi'ndeki 600 metrekarelik yolda uygulamaya başladığını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, çalışmanın ikinci ayağının bu konuda en çok ihtiyaç hisseden bir diğer yol olan Köyceğiz Kampüsü’nde hayata geçirdiklerini ifade etti. Kar yağışlarında, özellikle engebeli alanlara ve dik yokuş sokaklara anında müdahale etme ihtiyacı doğduğunu belirten Başkan Mustafa Kavuş; “Bu sistem için tesislerimizde yoğun AR-GE çalışmaları gerçekleştirdik. Burada kullanılan solisyon da tesislerimizde özel olarak üretiliyor. Bu yıl  solisyon için tesisimizde yeni yatırımlar gerçekleştirerek hem kalitesini hem de üretim miktarını artırdık. Bu kapsamda buzlanmanın tehlike oluşturabileceği, yoğun kullanılan caddelerimize rötar fıskiyeler yerleştiriyor, solüsyon dolu tankımızla da caddeye belirli aralıklarla solüsyon işlemi gerçekleştiriyoruz. Buzlanmayı tehlike oluşturmadan bertaraf ediyoruz” diye konuştu. 

SİSTEM PEK ÇOK YEREL YÖNETİME ÖRNEK OLDU 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Buzlanma riski olan günlerde sistemi uzaktan otomasyon şeklinde çalıştırabiliyoruz. Yolları sürekli olarak açık tutmayı başaran bu sistemin ikinci ayağını Köyceğiz Mahallesi’nde Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsü’nde hayata geçirdik. Bu bölge kar yağışlarında sık sık kapanan, araçların çıkmakta zorlandığı ve hemşehrilerimizin hayatını zorlaştıran bir bölgeydi. İnşallah bu sistem sayesinde önceki yıllarda yaşanan zorluklar minimum seviyeye inecek, ulaşım daha da rahatlayacak. Ülke genelinde pek çok belediyeye de örnek olan bu sistemi zorluk yaşanan tüm alanlara yaygınlaştırmakta kararlıyız” şeklinde konuştu.     

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.